Seene-tofu-kimchi supp oanuudlitega

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Sibul
     1 tk
  • Õli
     2 spl
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Ingver
      5 cm
  • Kimchi
     150 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Sojakaste
     4 spl
  • Kookossuhkur
     6 spl
  • Tšilli helbed
     2 tls
  • Sool
     1.5 tls
  • Seened
     300 g
  • Puravikud
     1 peotäis (-t)
  • Tofu tilliga
     250 g
  • Oanuudlid
     200 g
  • Pak choi
     2 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihtsasti valmistatav vegan supp mille staariks on erinevad seened ja tofu. Mõnusa umami maitse annab supile kimchi. See supp on hea vaheldus lihaga suppidele ja põnev variant neile, kes soovivad vähem liha ja piimatooteid süüa näiteks tervislikel põhjustel. Sisaldab vähe kaloreid ja heas koguses taimset valku.

Kuumuta pannil õli sees umbes 5 minutit hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Lisa suurde potti 1.4 liitrit vett, lisa praetud sibul, küüslauk ning ingver. Seejärel lisa potti kimchi, sojakaste, kookossuhkur, tšilli helbed, sool, viilutatud seened ja rebitud kuivatatud puraviku tükid ning kuubikuteks lõigatud tofu. 

Lase keema ja keera seejärel kuumust maha. Keeda 40 minutit. 

Valmista oanuudlid, kurna ja loputa külma veega. 

Serveerimiseks säti valmis igasse kaussi väike portsjon oanuudleid, väiksemaks lõigatud paksoi ning seejärel tõsta supp kaussidesse. Lisa maitserohelist näiteks hakitud rohelist sibulat, peterselli või koriandri lehti, idandeid. Pigista peale värsket laimi. 

Sarnased retseptid

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Tomatine läätsesupp

45min • Lihtne

Kanawrap "Kiire Inx”

30min • Keskmine

Hernessupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne