Hakkliha ja juustuga täidetud spagettkõrvits
-
Küpsetusaeg: 1h 50min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Spagetikõrvits1 tk
-
Seller, hakitud2 tk
-
Sibul, hakitud1 tk
-
Küüslauk, hakituna2 küüs (-nt)
-
Tomatipasta3 spl
-
Hakklihasegu300 g
-
Kuivatatud pune1 tls
-
Kuivatatud tüümian1 tls
-
Mozzarella150 g
-
Riivitud juust50 g
-
Oliivõli
-
Soola ja pipart
-
Basiilik
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvits on sügisesel hooajal paljude perede taldrikuid oma kuldse tooniga kaunistamas. Kuid kõrvitsaid on erinevaid, kõik isemoodi huvitavate võimalustega. Kui sa pole kunagi kasutanud spagettkõrvitsat ehk Jaapani kõrvitsat, siis proovi seda retsepti järgi.
Esmalt küpseta kõrvits:
Lõika kõrvits pikuti pooleks ja eemalda supilusikaga pehme seemnekoda.
Raputa kõrvitsa viljalihale soola ja pipart, nirista peale oliiviõli.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind allpool.
Küpseta kõrvitsapoolikuid 200 kraadi juures 20 minutit.
Tõsta korraks ahjust, keera ümber, nii et lõikepool jääb üles ja küpseta veel 20 minutit.
Kui viimased 20 minutit on möödas, tõsta kõrvitsad ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
Kui kõrvits jahtub, saad alustada täidise valmistamist:
Kuumuta pannil paar supilusikatäit oliiviõli, prae sibul, seller ja küüslauk madalal kuumusel läbipaistvaks ehk umbes 5-7 minutit.
Lisa pannile hakkliha ja murenda see pannilabidaga väiksemateks tükkideks ja prae koos sibula-selleri-küüslauguga veel 5 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga ja ürtidega. Lisa tomatipasta ja kuumuta segu veel umbes 5 minutiti jagu.
Kui kõrvits on veidi jahtunud, saad asuda viimase sammu juurde: