Koostisosad
-
Peet500 g
-
Peakapsas1 kg
-
Porgand500 g
-
Sibul250 g
-
Varsseller2 tk
-
Tükeldatud tomatite konserv400 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Paprika1 tk
-
Tomatipasta3 spl
-
Õli2 dl
-
Sool1 g
-
Loorberileht2 tk
-
Pipratera5 tk
-
Tera nelk2 tk
-
Veiniäädikas0.75 dl
-
Suhkur0.75
-
Till3 g
-
Petersell3 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Borši saab valmistada koheseks söömiseks või valada borš hoopis purki, et hea supp oleks hiljem kohe käepärast võtta. Purgisisule saab koostisaineid enne serveerimist juurde lisada, mis teeb kokkamise kiiremaks. Retseptist valmib 4 liitrit suppi. Borši sisu on täistaimne, ehk vegan, ning seda joont võib ka jätkata – lisa serveerides köögiviljapuljong, keedetud mustad või punased oad ja soovi korral taimne koor. Kui on liha soov, lisa veiseliha ja puljong või kasuta kvaliteetset valmispuljongit koos hapukoorega.
Koori peedid ning riivi jämedama riiviga. Seda on kõige parem teha köögikombaini abil
Pane peet eraldi potti, lisa 1 dl õli ja hauta madalal kuumusel paarikümne minuti jooksul pehmeks. Vajaduse korral lisa veidi vett
Koori ja riivi porgand, haki seller, küüslauk ja sibul peeneks ning kuumuta suure poti põhjas koos vürtsidega järele jäänud õlis umbes 10 minutit kuni köögiviljad on aromaatsed ja pehmed, aga mitte pruunistunud
Lisa peeneks hakitud kapsas, sega ja kuumuta veel 15 minutit, kuni see on pehmenenud
Lisa peedile tomatid ja äädikas ning kuumuta veel 5 minutit
Sega kõik kokku, lisa hakitud ürdid ja suhkur ning keeda veel viimased 5 minutit
Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral veel soola, suhkrut või äädikat
Tõsta segu steriliseeritud purkidesse, et saaks suppi hiljem süüa. Või kui tahtmine kohe borši süüa, siis lisa puljong, oad või liha ning serveeri koorega