Röstitud punaste viinamarjadega kanakintsud

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Röstitud punaste viinamarjadega kanakintsud
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Kana

  • Sibul
     3 tk
  • Porgand
     3 tk
  • Pastinaak
     300 g
  • Kanakints
     4 tk
  • Purustatud vürtsköömned
     0.5 tl
  • Purustatud koriandri seemned
     0.5 tl
  • jahvatatud kaneel
     0.25 tl
  • Cayenne pipar
     0.125 tl
  • Tumedad seemneteta viinamarjad
     300 g
  • Rohelised oliivid
     45 g
  • Oliiviõli
     
  • Meresool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Hakitud petersell
     1 peotäis (-t)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mahlased ja magusad viinamarjad on huvitavaks lisandiks ahjus tehtud liharoogadele. Viinamarjad sisaldavad sellist mineraali nagu kaalium, mida inimese keha vajab selleks, et kanda edasi närviimpulsse. Kaalium on üks olulisemaid südame tervise mõjutajaid, olles ka elektrolüüt, mis reguleerib südame rütmi. 

Pane ahi sooja 230 kraadi juurde. Pista ahju ka keskmise suurusega ahjunõu. 

Sega väikeses kausis viilutatud sibul, pastinaak, porgand ja 1 sp oliiviõli ja näpuotsatäis meresoola. Võta ahjust ahjunõu ja lisa sinna sibula(pooleks ja viilutatud), pastinaagi (kooritud ja tükeldatud) ja porgandi (kooritud ja tükeldatud) segu. Pista ahju 10 minutiks.

Võta väike kauss ja sega seal järgmised maitseained: purustatud vürtsköömned, purustatud koriandri seemned, kaneel, Cayenne pipar ja näpuotsatäis soola. Maitsesta selle maitseaineseguga kanakintsud. 

Võta pann ja lase kuumaks, lisa sinna 1 sp oliiviõli. Lisa kanakintsud nahaga pool pannile praadima. Prae 5 minutit. Võta ahjust ahjunõu koos sibula, porgandi, pastinaagi seguga. Aseta köögiviljade peale nahk ülespoole kanakintsud ja pista nõu uuesti ahju 20 minutiks.

Võta veel üks ahjunõu ja sega sinna 300 grammi tumedaid viinamarju ja oliivid. Lisa 1 tl oliiviõli ja natukene värskelt jahvatatud musta pipart ja pista ahju umbes 15 minutiks. Sega paar korda selle aja jooksul.

Serveeri: aseta igale taldrikule ports köögivilju, 1 kanakints ja ports röstitud viinamarja ja oliivi segu. Kaunista hakitud värske peterselliga.

Sarnased retseptid

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Koorene kana

25min • Lihtne