Purgilõuna basiilikupesto, pasta, ahjukana ja köögiviljadega

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne
Purgilõuna basiilikupesto, pasta, ahjukana ja köögiviljadega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Basiilik
     100 g
  • Külmpressitud oliiviõli
     4 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Seedermänniseemned
     50 g
  • Sidrun
     1 spl
  • Parmesan
     4 spl
  • Meresool
      maitse järgi
  • Jahvatatud must pipar
      maitse järgi
  • Täistera makaron
     4 peotäis (-t)
  • Kanakoib
     1 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Spinat
     1 näpuotsatäis
  • Kurk
     0.5 tk
  • Kirsstomat
     1 peotäis (-t)
  • Mozzarella
      4-5 palli
  • Seemnesegu
     1 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purgilõunad on lihtne viis kuidas lapsele tasakaalustatud lõuna või õhtusöök ette valmistada. Samuti on see hea viis kuidas ära kasutada külmkappi jäänud ahjukana jäägid või üksikud köögiviljad. Kui valmistad lapsele purgilõunaid siis vali need köögiviljad mis talle kõige enam meeltmööda. Seda retsepti ei pea enne söömist üles soojendama ehk siis saavad selle söögikorraga hakkama muretult ka väiksemad lapsed kes pliiti ja ahju veel üksi kasutama ei peaks. 

Keeda makaronid (võid kasutada ka tatramakaroni või hoopis läätsemakaroni) vastavalt pakil olevale juhendile ja kurna. Rösti samal ajal seedermänniseemned kergelt kuldseks ja lase neil jahtuda enne pesto valmistamist.
Püreesta käsiblenderis basiilik, seedermänniseemned, küüslauk, parmesan, värske sidrunimahl, oliiviõli ning maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Sega basiiliku pesto makaronidega ja jaga makaronid nelja purgi vahel.
Seejärel lisa kanaliha, sinna otsa riivitud porgand, rebitud mozzarella. Järgmised kihid lao spinatist( spinati asemel võid kasutada ka mõnda muud salatilehte), kurgist ja tomatist. Kõige viimasena lisa seemneid.
Seda lihtsat lõunasöögi purki ei pea enne söömist soojendama. Sobib hästi söömiseks just külmalt.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Hernessupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk
Jörgen Kohal
Endine peakokk