Vürtsköömnetega röstitud tofu

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Vürtsköömnetega röstitud tofu
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Tofu
     300 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Vürtsköömned
     2 tl
  • Pune
     1 tl
  • Jahvatatud paprika
     1 tl
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Sool
     0.5 tl
  • Seesamiseemned
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Röstitud tofu sobib nii soojalt kui ka külmalt, kuid tasuks arvestada, et jahtudes läheb tofu veidi kõvemaks. Kasuta tofut salatites, leivakattena või vrapitäidisena. Näiteks valmista tomati ja melonisalsaga takod > 

Puhasta ja haki küüslauk
Sega kõik koostisosad peale tofu ja seesamiseemnete
Lõika tofu tükkideks, sega maitseainete ja soolaga
Kuumuta ahi 200 kraadini
Laota tofutükid ahjuplaadile ja küpseta vahepeal korra veidi segades, kuni need on saavutanud meelepärase tekstuuri ja välimuse
Puista peale seesamiseemneid

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja