Takod tofu ja tomati-melonisalsaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Koostisosad

Tofu

  • Tofu
     1 tk
  • Õli
      määrimiseks
  • Sool
      maitse järgi

Tomati ja melonisalsa

  • Melon
      veerand
  • Mais
     100 g
  • Kirsstomat
     125 g
  • Kurk
     100 g
  • Sibul punane
     1 tk
  • Tsillisädemed
      maitse järgi
  • Koriander
      maitse järgi
  • Münt
      maitse järgi

Limonaad

  • Sidrun
     1 tk
  • Karboniseeritud vesi
     1.5 l
  • Münt
      3 oksa
  • Jääkuubikud
      soovi korral
  • Tume suhkrusiirup
      soovi korral

Takod

  • Tako
     1 pakk (-i)

Kreeka jogurt

  • Kreeka jogurt
     1 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Toome lõunamaised maitsed koju kätte! Valmista endale takotaskud küpsetatud tofu ja meloni-tomatisalsaga ning sinna juurde sobib ideaalselt ka hästi kerge ja lihtne tsitruselimonaad.

Esmalt valmista tofu.
Lõika tofust kuubikud, määri õliga ja maitsesta soolaga. Aseta ahju 200 kraadiga küpsema, umbes 10minutit. Viimased 1-2minutit küpsetada grilli funktsioonil. Annab ilusa kuldpruuni jume.
Valmista tomati-melonisalsa
Lõika kirsstomatid sektoriteks, koori sibul ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori melon ja lõika koos kurgiga 5 mm suurusteks kuubikuteks ja aseta kirsstomatite juurde. Kurna maisilt vedelik ja lisa teistele komponentidele. Pigista salsale ½ laimi mahl, lisa sool ja õli ning sega korralikult läbi. Viimasena sega hulka värske koriandel ja münt. Jäta segu seisma 10-20 minutiks, et maitsed saaks paremini seguneda.
Täida tacod salsaga ja lisa peale küpsetatud ning tükeldatud tofu juust. Kõige peale lisa supilusikas värskendavat kreeka jogurtit, värskelt hakitud koriandrit ja münti.
Valmista limonaad.
Lõika pool sidrunit ratasteks ja aseta kannu, lisa teise poole sidruni pressitud mahl. Lisa juurde mündioksad ja jääkuubikud. Vala peale karboniseeritud vesi ja sega paar korda läbi. Valmis ta ongi, väga värskendav ja tsitruseline limps.
Kui on soovi saada magusamat värskendavat limpsi, siis võib meelepärase koguse suhkrusiirupit lisada. Ka sidruni asemel sobib kasutamiseks apelsin, laim või mõni muu värskendav tsitruseline.

Sarnased retseptid

Lihtne oatšilli

40min • Lihtne

Kanawrap "Kiire Inx”

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Musta oa wrap avokaadoga

9h 30min • Lihtne

Kana-fajita´d

30min • Keskmine

Takod

30min • Lihtne