Koostisosad
Puljong
-
Kanakintsud, pooltiibu vm kondiga kanatükid700 g
-
Vesi1.5 l
-
Loorberileht1 tk
-
Till1 punt (-i)
-
Sibul1 tk
-
Porgand1 tk
-
Vürts3 tk
-
Must pipar
Klimbitainas
-
Muna1 tk
-
Või30 g
-
Piim1 dl
-
Nisujahu2 dl
-
Sool
Supp
-
Porgand2 tk
-
Kartul3 tk
-
Või
-
TillVärskelt hakitud
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kana-klimbisupp on üks maitsvamaid suppe. Rammusas, enda valmistatud kanapuljongis keedetud tummised klimbid aitavad nii kõhtu täita kui ka maitsemeeli hellitada. Vähe on lapsi, kes ei armastaks seda maitseküllast kanasuppi, ja vähe on ka neid, kes lisaportsu ei küsiks.
Kanapuljong: pane kanatükid potti ja kalla peale külm vesi
Tõsta pliidile ja lase keema tõusta
Alanda kuumust ja riisu ära tekkiv vaht
Lisa puljongi maitsestamiseks vajalikud koostisained – loorber, tillioksad, tükeldatud sibul, tükeldatud porgand, vürts ja must pipar
Keeda vaiksel tulel 1,5–2 tundi kuni kana on pehme ja luudelt lahti löönud
Kurna puljong ja korja välja kanatükid
Jahuta neid veidi ja puhasta liha kontidelt
Tõsta liha kõrvale
Klimbitainas: klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola
Sega juurde piim ning seejärel jahu
Jätka segamist, kuni tainas on ühtlane
Jäta see veidikeseks seisma, et jahu paisuks
Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu
Supp: sulata paksupõhjalises potis või
Hauta tükeldatud porgand või sees kergelt läbi
Lisa potti puljong ja lase keema tõusta
Keeda mõni minut ning lisa tükeldatud kartul ja kana
Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme
Klimpide valmistamine: kõige lihtsam on teha seda kahe teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ja lükka see teise lusikaga keeva puljongi sisse
Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud
Maitsesta supp vajaduse korral soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket tilli. Serveeri koos leivaga