Vanakooli kana-klimbisupp

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vanakooli kana-klimbisupp
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Puljong

  • Kanakintsud, pooltiibu vm kondiga kanatükid
     700 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Loorberileht
     1 tk
  • Till
     1 punt (-i)
  • Sibul
     1 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Vürts
     3 tk
  • Must pipar
     

Klimbitainas

  • Muna
     1 tk
  • Või
     30 g
  • Piim
     1 dl
  • Nisujahu
     2 dl
  • Sool
     

Supp

  • Porgand
     2 tk
  • Kartul
     3 tk
  • Või
     
  • Till
      Värskelt hakitud

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kana-klimbisupp on üks maitsvamaid suppe. Rammusas, enda valmistatud kanapuljongis keedetud tummised klimbid aitavad nii kõhtu täita kui ka maitsemeeli hellitada. Vähe on lapsi, kes ei armastaks seda maitseküllast kanasuppi, ja vähe on ka neid, kes lisaportsu ei küsiks.

Kanapuljong: pane kanatükid potti ja kalla peale külm vesi

Tõsta pliidile ja lase keema tõusta
Alanda kuumust ja riisu ära tekkiv vaht
Lisa puljongi maitsestamiseks vajalikud koostisained – loorber, tillioksad, tükeldatud sibul, tükeldatud porgand, vürts ja must pipar
Keeda vaiksel tulel 1,5–2 tundi kuni kana on pehme ja luudelt lahti löönud
Kurna puljong ja korja välja kanatükid
Jahuta neid veidi ja puhasta liha kontidelt
Tõsta liha kõrvale

Klimbitainas: klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola

Sega juurde piim ning seejärel jahu
Jätka segamist, kuni tainas on ühtlane
Jäta see veidikeseks seisma, et jahu paisuks
Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu

Supp: sulata paksupõhjalises potis või

Hauta tükeldatud porgand või sees kergelt läbi
Lisa potti puljong ja lase keema tõusta
Keeda mõni minut ning lisa tükeldatud kartul ja kana
Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme

Klimpide valmistamine: kõige lihtsam on teha seda kahe teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ja lükka see teise lusikaga keeva puljongi sisse

Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud

Maitsesta supp vajaduse korral soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket tilli. Serveeri koos leivaga

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Suus sulav ühepajatoit

50min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Meloni- ja kanasalat

20min • Keskmine