Vanakooli kana-klimbisupp

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vanakooli kana-klimbisupp
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Puljong

  • Kanakintsud, pooltiibu vm kondiga kanatükid
     700 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Loorberileht
     1 tk
  • Till
     1 punt (-i)
  • Sibul
     1 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Vürts
     3 tk
  • Must pipar
     

Klimbitainas

  • Muna
     1 tk
  • Või
     30 g
  • Piim
     1 dl
  • Nisujahu
     2 dl
  • Sool
     

Supp

  • Porgand
     2 tk
  • Kartul
     3 tk
  • Või
     
  • Till
      Värskelt hakitud

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kana-klimbisupp on üks maitsvamaid suppe. Rammusas, enda valmistatud kanapuljongis keedetud tummised klimbid aitavad nii kõhtu täita kui ka maitsemeeli hellitada. Vähe on lapsi, kes ei armastaks seda maitseküllast kanasuppi, ja vähe on ka neid, kes lisaportsu ei küsiks.

Kanapuljong: pane kanatükid potti ja kalla peale külm vesi

Tõsta pliidile ja lase keema tõusta

Alanda kuumust ja riisu ära tekkiv vaht

Lisa puljongi maitsestamiseks vajalikud koostisained – loorber, tillioksad, tükeldatud sibul, tükeldatud porgand, vürts ja must pipar

Keeda vaiksel tulel 1,5–2 tundi kuni kana on pehme ja luudelt lahti löönud

Kurna puljong ja korja välja kanatükid

Jahuta neid veidi ja puhasta liha kontidelt

Tõsta liha kõrvale

Klimbitainas: klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola

Sega juurde piim ning seejärel jahu

Jätka segamist, kuni tainas on ühtlane

Jäta see veidikeseks seisma, et jahu paisuks

Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu

Supp: sulata paksupõhjalises potis või

Hauta tükeldatud porgand või sees kergelt läbi

Lisa potti puljong ja lase keema tõusta

Keeda mõni minut ning lisa tükeldatud kartul ja kana

Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme

Klimpide valmistamine: kõige lihtsam on teha seda kahe teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ja lükka see teise lusikaga keeva puljongi sisse

Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud

Maitsesta supp vajaduse korral soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket tilli. Serveeri koos leivaga

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Hernesupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne