Tomatikaste

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Tomatikaste

Koostisosad

  • Sibul punane
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Porgand
     1 tk
  • Seller
     2 tk
  • Oliiviõli
     0.5 dl
  • Purustatud tomatid
     390 g
  • Tomatipüree
     3 spl
  • Basiilik
     1 tl
  • Tüümian
     1 g
  • Tšillipipar
     2 tl
  • Sool
     0.5 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Itaallaste lemmikkaste! Riivi sibul, küüslauk, porgand ja seller peeneks ning keeda koos purustatud tomatite ja vürtsidega. Serveeri pastaga või kasuta teiste toitude põhjana.

Koori sibul, küüslauk ja porgand. Riivi koos selleriga peeneks, eelistatavalt köögikombainis.

Prae riivitud köögivilju ca 5 minutit suures kastrulis õli sees. Lisa purustatud tomatid, tomatipüree, vürtsid ja sool. Lase väikesel kuumusel kaane all ca 30 minutit keeda.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja