Tofutakod avokaado ja nacho’dega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Tofutakod avokaado ja nacho’dega

Koostisosad

  • Oad mustad I Love Eco
     380 g
  • Mais magus
     150 g
  • Tomat
     4 tk
  • Sibul punane
     1 tk
  • Koriander
     1 peotäis (-t)
  • Laim
     1 tk
  • Oliiviõli
     2.5 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Avokaado
     2 tk
  • Rooma salat
     0.5 tk
  • Rohelised herned
     140 g
  • Tofu
     270 g
  • Teriyaki kaste
     150 ml
  • Tortilja
     8
  • Tortiljakrõpsud
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tako-teisipäev või klassikaline tako-reede? Ise valid! Tofu ja oad tuleb praadida magusas teriyaki-kastmes, mida seejärel serveeritakse tortilja sees erinevate köögiviljade, avokaado ning purustatud tortiljakrõpsudega. Puista koriandriga üle ja naudi oma õhtusööki!

Vala oad sõelale, loputa külma veega ja lase veel välja nõrguda. Kurna mais.

Lõika tomatid kuubikuteks. Koori ja haki sibul peeneks ning haki pool koriandrist. Sega kokku oad, mais, tomatid, sibul ja koriander. Pressi laimist mahl välja ning kalla peale, lisa oliiviõli. Raputa peale soola ja pipart.

Poolita avokaado, eemalda seeme ning lõika viiludeks. Lõika salat ribadeks.

Puhasta rohelised oad ja prae pannis õlis. Keera kuumus madalamaks.

Lõika tofu piklikeks tükkideks ning kuumuta pannil teryiaki-kastme ja ubadega.

Serveeri kõike tortiljaga ning puista üle purustatud tortiljakrõpsude ja ülejäänud koriandriga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja