Teriyaki kanafilee praetud riisiga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Teriyaki kanafilee praetud riisiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kanafilee
     4 tk
  • Teriyaki kaste
     5 spl
  • Seesamiõli
     2 spl
  • Sojakaste
     4 spl
  • Basmati riis
     200 g
  • Porrulauk
     1 tk
  • Herned külmutatud
     100 g
  • Röstitud paprika marinaadis
     100 g
  • Muna
     2 tk
  • Õli
      praadimiseks
  • Laim
     1 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Teriyaki kastet kasutatakse tavaliselt lihade ja kalade marineerimiseks või salatite ja riisiroogade maitsestamiseks. Võta lihtsalt natuke kana, tee läbi alumine teekond ning tulemuseks ongi maitsev teriyaki roog!

Sega teriyaki kastmest, 1 sl seesamiõlist ja 2 sl sojakastmest marinaad. 

Sega marinaad kanafileedega, kata fileed kilega ja aseta vähemalt 20 minutiks külmkappi.

Keeda või auruta riis vastavalt pakendil olevale juhisele. 

Kuumuta ülejäänud 1 sl seesamiõli pannil ja sega sinna riis. Prae pidevalt segades paar minutit, lisa 2 sl sojakastet, hakitud porru, herned ja hakitud paprikad. Küpseta paar minutit. Lisa munad, sega ja prae, kuni muna on küpsenud.

Kuumuta teisel pannil õli ja prae marinaadis seisnud kanafileed keskmisel kuumusel. 

Serveerides pigista nii riisile kui ka kanale veidi värsket laimimahla.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Seene-karri supp

40min • Lihtne