Taimne lasanje maisi ja päikesekuivatatud tomatiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Taimne lasanje maisi ja päikesekuivatatud tomatiga

Koostisosad

  • Mais magus Rimi
     340 g
  • Läätsed
     380 g
  • Purustatud tomat
     390 g
  • Tomatipüree
     500 g
  • Päiksekuivatatud tomatite kreem
     130 g
  • Lasanjeplaadid
     130 g
  • Prantsuse hapukoor
     5 dl
  • Lehtsalat
     1 pakk (-i)
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lasanje ei ole väga keeruline, kui teha seda taimetoiduna. Asenda liha proteiinirikaste roheliste läätsedega ja keeda need koos maisiga vürtsikas tomatikastmes. Kasuta bešamellkastme asemel Prantsuse hapukoort (créme fraiche) ja säästad veelgi aega.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Lase maisil ja läätsedel kuivaks nõrguda.

Aja mais, läätsed, purustatud tomatid (eelistatult küüslauguga) ja tomatipüree ning tomatikreem keema. Maitsesta soola ja pipraga.

Pane ahjukindlasse vormi esmalt veidi tomatikastet. Pane lasanjeplaadid tomatikastmega kihiti. Kalla pool Prantsuse hapukoorest keskmisele kihile. Pane ülejäänud Prantsuse hapukoor katteks.

Küpseta lasanjet ahjus keskmisel siinil ca 25 minutit.

Lõika salat tükkideks.

Serveeri lasanjet salatiga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Demo retseptid

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Hernessupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne
Katri Merisalu
Katri retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid

Tomatine läätsesupp

45min • Lihtne