Tai panniroog kapsaga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Tai panniroog kapsaga
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Peakapsas
     1 tk
  • Broilerikints
     5 tk
  • Laim
     2 tk
  • Ingver
     
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Demerara
     5 spl
  • Kalakaste
     4 spl
  • Kookoskreem
     250 ml
  • Tšillipipar
     3 tk
  • Õli
     2 spl
  • Pipar
     2 tl
  • Täistera riis
     1 klaas (-i)
  • Porgand
     5 tk
  • Koriander
     
  • Basiilik
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusad eksootilised maitsed ja tšilli ning ingverijuure vürtsisus toovad kehasse palju sooja, tugevdavad immuunsüsteemi ja südant. Tegemist on kerge tasakaalustatud einega, millega saab hakkama ka algaja kokkaja. Teaduslikud uuringud on tõestanud, et ingveril on märkimisväärne põletikuvastane toime. Nimelt sisaldab ingver sellist ainet nagu ingverool, mis pärsib põletikuliste tsütokiinide teket.

Sega 1 laimi mahl ja riivitud koor, riivitud ingver, hakitud küüslauk, suhkur, kalakaste, tšilli, õli ja värskelt jahvatatud must pipar.
Marineeri broilerikintse selles marinaadis nii kaua kui võimalik. Üleöö oleks priima aga ka 2-3 tundi on hea.
Pane ahi sooja 205 kraadi.
Lõika kapsast paksud viilud ja aseta need pannile.
Sinna peale lao broilerikintsud, lisa porgand. Lisa kõik marinaad.
Pista ahju 40 minutiks.
Keeda riis.
Tõsta ahju temperatuur 230 kraadini ja lase broilerikintsudel seal smoorida veel 5-7 minutit, et neid pruunistada.
Serveeri riisiga ja lisa värsket koriandrit ja Tai basiilikut, pigista peale laimimahla.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine