Suvine salat prosciutto ja melonipallidega

  • Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne
Suvine salat prosciutto ja melonipallidega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Selection by Rimi Prosciutto Crudo
     70 g
  • Rukola
     2 peotäis (-t)
  • Lambasalat
     2 peotäis (-t)
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Kreeka pähklid
     1 peotäis (-t)
  • "Jimbee" ja "Crocky" melonipallid/kuubikud
     4 peotäis (-t)
  • Põldmarjad
     1 peotäis (-t)
  • Palsamiäädikas
     
  • Must pipar
     
  • Laim
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Melon ja põldmari on kiudainete rikkad, mis soodustavad seedeelundkonna tööd ning on rikkalikud C-vitamiini allikad. C-vitamiin aitab tugevdada immuunsüsteemi, soodustades valgete vereliblede tootmist ning käitub ka kui tugev antioksüdant. Kreeka pähkel ja külmpressitud oliiviõli on mõlemad väga head küllastumata rasvhapete allikad ja tugevad antioksüdandid. Normaalseks elutalituseks vajab organism nii küllastunud kui ka küllastamata rasvhappeid. Küllastunud ja küllastamata rasvade vahekord peab olema kestvalt normaalne ja tervislik.

Kestva normaalse söömise üks põhireegel on: üks kolmandik olgu küllastunud, üks kolmandik monoküllastamata ja üks kolmandik polüküllastamata rasvad. Toidurasvu tuleks tarbida nii, et nad annaksid 25-30% päevasest koguenergiast.

Pese ja kuivata salatilehed ning aseta suuremale taldrikule/vaagnale.

Lisa oliiviõli, melonipallid, prosciutto, kreeka pähklid ja põldmarjad.

Maitsesta niristades palsamiäädikat salatile ning lisa värskelt jahvatatud musta pipart.

Serveeri laimi sektoriga.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja