Suvikõrvitsa-kitsejuustu rullid marinara kastmes

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine

Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.

Koostisosad

Suvikõrvitsa-kitsejuustu rullid

  • Suvikõrvits
     600 g
  • Kitsepiimajuust
     170 g
  • Basiilik
     4 peotäis (-t)

Marinara kaste

  • Purustatud tomatid
     900 g
  • Sibul
     100 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Oregano
     1 tl
  • Suhkur
     1 g
  • Oliiviõli
     6 spl
  • Salat Spinat
     100 g
  • Oliivid kivideta Kalamata
     1 peotäis (-t)
  • Tšillihelbed
     0.5 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Juust Parmigiano
      maitse järgi
  • Lillkapsas
      maitse järgi
  • Türgi uba
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Suvikõrvits sisaldab palju erinevaid tervisele olulisi vitamiine, mineraale ning kiudaineid. Vitamiinidest võib suvikõrvitsas leida enim C-vitamiini, B6-vitamiini ja B2 vitamiini, vähem aga folaati, K-vitamiini, A-vitamiini, B1-vitamiini, B3-vitamiini, B5-vitamiini, E-vitamiini. Mineraalidest võib leida suvikõrvitsas enim mangaani, kaaliumi ning magneesiumi. Vähem aga fosforit, vaske, tsinki, rauda ja kaltsiumi.

Viiluta köögivilja koorijaga suvikõrvitsast õhukesed ribad. Aseta need küpsetuspaberile, raputa üle kerge soolaga ja aseta kõige peale köögipaber, et see üleliigse vee sisse imaks.  

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde (pöördõhk).

Kuumuta poti sees oliiviõli, pooleks lõigatud küüslauguküüned ja hakitud sibul. Lisa tomatipüree, oregano, suhkur ja tšillihelbed. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta nõrgal tulel 20-25 minutit. Seejärel blenderda ja lisa spinat või kui Sulle ei meeldi suured spinati tükid, siis blenderda spinat juba eelnevalt kastme sisse.

Haki kitsejuustust umbes 1 cm ribad.

Aseta umbes 3 suvikõrvitsa ribakihti üksteise peale ja rulli sinna kitsejuustu tükk ja 3 basiiliku lehte.

Nüüd lisa ahjunõusse natukene marinara kastet ja pista kõik täidetud suvikõrvitsarullid sinna sisse üksteise kõrvale püsti. Lisa kastet ka rullide vahele. Lõpetuseks riivi peale parmesani või muud kõva juustu ja pista ahjuroog ahju - 20-25 minutiks. 

Samal ajal puhasta lillkapsas ja rebi parajad tükid, puhasta oad ja auruta neid üks 5 minutit. 

Valmis ahjuroale lisa juurde veel rebitud oliivid, kaunista basiilikuga ja soovi korral lisa veel parmesani või muud kõva juustu. Serveeri koos aurutatud köögiviljadega. 

PS! See roog maitseb järgmisel päeval veel paremin, kui esimesel ;) Head isu!

Sarnased retseptid