Sushi

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine
Sushi

Koostisosad

Riis

  • Sushi-riis
     500 g
  • Riisiäädikas
     2 spl
  • Vesi
     550 ml

Sushi

  • Vikerforellifilee
     100 g
  • Krevetid
     100 g
  • Krabipulgad
     100 g
  • Avokaado
     1 tk
  • Kurk
     1 tk
  • Paprika
     1 tk
  • Toorjuust Philadelphia
     120 g
  • Kalamari
     50 g
  • Norilehed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sushi on Jaapani köögi üks iseloomulikumaid ja äärmiselt populaarseid roogasid. Toit, mille koostisse kuuluvad toores kala, köögiviljad, pressitud vetikaid ja konkreetset tüüpi riis, on võitnud gurmaanide südamed kogu maailmas. Kõik saavad endale ise meelepärase sushirulli valmistada omale sobivate koostisosadega. Laske oma loovusel lennata!

Pane riis keema ja lisa riisiäädikas. Kui riis on valmis - pane see jahtuma

Aseta norileht babmusmatile ja pane bambusmatile toidukile ümber nii, et sushi-riis ei kleepuks bambusmatile. Jaota riis 4/5 norilehele.

Aseta oma lemmik sushi koostisosad riisile - avokaado, kurk, lõhe, krabipulgad või muud meelepärast. Niisuta 1/5 norilehest nii, et saaks sushit rullida ja norilehe otsaga sulgeda.

Rulli sushi ja lõika 8 võrdseks osaks. Aseta taldrikule.

Serveeri sojakastme, marineeritud ingveritükkide, wasabi ja Edamame ubadega.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine