Sofritto

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Sofritto

Koostisosad

  • Punane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Porgand
     1 tk
  • Punane paprika
     1 tk
  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Varsseller
     2 tk
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Tomat
     2 tk
  • Tomatipüree
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Vesi
     2.5 dl
  • Sidrun
     0.5 tk
  • Murulauk
     20 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sofrito sisaldab alati hakitud aedsellerit, porgandit ja sibulat ning seda kasutatakse Itaalia toitudes hautise- ja supipõhjana. Maitsvad köögiviljad on ideaalsed näiteks bolognese või minestrone põhjaks. Köögiviljasegu on ka suurepärane maitsekooslus vürtsika pastakastme jaoks.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.

Poolita ja eemalda paprika ja tšilli südamik. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks ja haki tšilli. Puhasta ja viiluta varsseller.

Prae köögiviljad kastrulis oliiviõlis. Lõika tomatid kuubikuteks ning sega need ja tomatipüree pannil olevate ainete hulka ja prae veel 3 minutit. Lisa vesi ja pressitud sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda koos ca 2 minutit. 

Haki murulauku ja sega köögiviljade hulka.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Hernessupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne