Soe kanamaksasalat kartuli ja lehtkapsaga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine
Soe kanamaksasalat kartuli ja lehtkapsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Salat

  • Broilerimaks
     400 g
  • Kartul
     4 tk
  • Lehtkapsas
     100 g
  • Punane paprika
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Pune
     0.5 tls
  • Punanse veini äädikas
     1 spl
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Gremolata

  • Petersell
     1 peotäis (-t)
  • Sidruni koor
     0.5 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kanamaks ei ole ainult pasteedi jaoks – sellest saad ka tõeliselt maitsva ja toitva salati. Itaaliapärane gremolata on hea abiline nii grilltoidu, ahjuprae kui ka hautise maitsestamiseks, aga sobib ülihästi ka selle salatiga.

Haki sibul, tükelda paprika ja keedukartul. Rebi lehtkapsas suupärasteks tükkideks ja vala tükkidele keev vesi. Lase minutike seista, seejärel kurna ja loputa jääkülma veega ning suru käte vahel liigne vesi välja.

Kuumuta pannil õlis sibulat umbes 5 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa paprika ja keedetud kartul ning kuumuta veel 5 minutit. Eemalda segu pannilt ja jäta ootele. Eemalda maksalt suuremad kelmed ja kuivata maks. Maitsesta soolaga ja prae mõlemalt poolt kaks minutit. Lisa äädikas, pune ja kartuli-paprikasegu ning lehtkapsas, kuumuta segades veel paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Gremolata valmistamiseks haki petersell ja küüslauguküüned võimalikult peeneks ning sega sidrunikoorega. Jaga salat taldrikutesse, puista peale gremolata ja serveeri.

Sarnased retseptid