Seene- ja läätsehautis tomati ja rosmariiniga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Seene- ja läätsehautis tomati ja rosmariiniga

Koostisosad

  • Metsik riis
     500 g

Hautis

  • Šampinjonid
     250 g
  • Kollane sibul
     1 tk
  • Porgandid
     500 g
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Jahvatatud paprika
     1 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Kobartomat
     400 g
  • Vesi
     2 dl
  • Köögiviljapuljong
     1 tk
  • Läätsed
     390 g
  • Rosmariin
     1 peotäis (-t)

Serveerimiseks

  • Hapukoor Rimi
     2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Prae köögiviljad, maitsesta paprikapulbriga ning lisa tomatid ja puljong. Lase neil seejärel koos keeda ning sega hulka läätsed ja rosmariin. Serveeri hautist koheva värskelt keedetud riisi ja kreemja hapukoorega.

Keeda riisi vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Hautis: puhasta ja lõika seened tükkideks. Koori sibul ja porgandid ning haki sibul ja lõika porgandid kuubikuteks.

Prae köögiviljad potis oliiviõlis ning maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Vähenda kuumust ja sega hulka tomatid, vesi ja puljongikuubik. Lase 5 minutit haududa. Loputa läätsed ja lase kuivaks nõrguda. Sega läätsed hautise hulka ja kuumuta läbi.

Rebi rosmariinilehed okste küljest ja haki need ning sega kergelt hautise sisse.

Serveeri hautist riisi ja hapukoorega.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja