Röstitud lillkapsa ja punase paprika püreesupp

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Lihtne
Röstitud lillkapsa ja punase paprika püreesupp
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Lillkapsas
     1 kg
  • Punane paprika
     5 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Tüümian
     0.25 tls
  • Suitsupaprika
     1 tls
  • Köögiviljapuljong
     1 l
  • Oliiviõli
     
  • Meresool
      maitse järgi
  • Jahvatatud must pipar
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihtne, soodne ja tervislik püreesupp, milles on palju väärtuslikke toitaineid

Pane ahi sooja 200 kraadi juurde.

Pese keskmise suurusega lillkapsas ja paprikad ning haki nendest suured tükid.

Võta ahjuplaat, aseta sinna küpsetuspaber ning lao sellele lillkapsa ja paprika tükid.

Lisa neile tubli sorts oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ning pista ahju 25 minutiks.

Võta suur pott ja aseta see tulele. Lisa sorts oliiviõli, hakitud sibul, purustatud küüslauk, tüümian ja paprika. Kuumuta neid kuni sibul on klaasjas, seejärel lisa ahjus röstitud köögiviljad.

Vala potti köögiviljapuljong ja lase keema. Lase segul keskmisel tulel podiseda umbes 15 minutit.

Lõpuks püreesta segu saumikseri või blenderiga ning maitsesta soola ja pipraga.

Soovi korral serveeri koos maitserohelise ja kookospiimaga!

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Meloni gaspacho

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja