Röstitud kõrvits marineeritud punase sibula ja karrikastmega

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Röstitud kõrvits marineeritud punase sibula ja karrikastmega

Koostisosad

Punane sibul

  • Sibul punane
     3 tk
  • Äädikas
     2 dl
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Vesi
     1 dl
  • Sool
     1 tl
  • Sinepiseemned
     1 tl
  • Must pipar
     1 tl

Kõrvits

  • Muskaatkõrvits
     1 kg
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Vahtrasiirup
     1 spl
  • Sool
     1 tl
  • Pipar
     2 g
  • Salatilehed
     150 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     50 g
  • Marineeritud sibul
     100 g

Salatikaste

  • Valge veini äädikas
     2 spl
  • Vahtrasiirup
     0.5 tl
  • Karri
     0.5 tl
  • Oliiviõli
     0.25 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See on lihtsalt fantastiline salat! Magusa keegelkõrvitsaga liituvad karri, vahtrasiirup, kuivatatud jõhvikad ja rohelised salatilehed. Tulemuseks on lõbus ja maitsev salat, kus marineeritud punane sibul on peaosas. Suurepärane praetud kalkuni või kana kõrvale.

Punane sibul: Koori ja viiluta punane sibul. Pane sibul õhukindla kaanega hästi puhastatud klaaspurki.

Aja keema äädikas, suhkur, vesi, sool, sinepiseemned ja mustad pipraterad.

Vala segu viilutatud sibula peale. Sule kaas. Lase jahtuda. Säilita külmkapis.

Kõrvits: Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Koori kõrvits ning eemalda südamik. Lõika kuubikuteks.

Pane kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega kokku oliiviõli, vahtrasiirupi, soola ja pipraga.

Rösti ahju keskmisel siinil 10–15 minutit, kuni kõrvits omandab kuldse värvi. Lase jahtuda.

Salatikaste: Sega kausis kokku äädikas, vahtrasiirup ja karripulber. Lisa vähehaaval segades õli.

Sega salat kõrvitsa, jõhvikate, 1 dl marineeritud sibula (6–8 portsjonit) ja 1–2 spl kastmega (6–8 inimesele).

Serveeri ülejäänud kaste toidu kõrvale.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne

Koorene kana

25min • Lihtne