Peedisupp petiga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Peedisupp petiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Supipõhi

  • Peet
     700 g
  • Porgand
     2 tk
  • Sibul punane
     1 tk
  • Varsseller
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Pett
     500 ml
  • Õunaäädikas
      maitse järgi
  • Meresool
      maitse järgi
  • Oliiviõli
      praadimiseks
  • Petersell
     1 peotäis (-t)

Serveerimiseks

  • Värske soolakurk
     2 tk
  • Redis
     3 tk
  • Muna
     2 tk
  • Till
      maitse järgi
  • Roheline sibul
      maitse järgi
  • Petersell
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsva supi valmistamine ei pea olema keeruline. Petiga peedisupi nautimiseks kuumal suvepäeval tuleb esmalt vajaminevad koostisosad hakkida, seejärel keeta ning segada. Nii lihtne see ongi!

Koori köögiviljad, haki peet ja porgand tikukesteks, sibul õhukesteks ribadeks ja küüslauk peeneks pudiks.

Kuumuta pannil oliiviõli sees esmalt peeti ja porgandit, kuni need on peaaegu pehmed, lisa siis õunaäädikas ja lase aurustuda.

Lisa sibul ja küüslauk ning prae kogu segu läbi nii, et kõik köögiviljad on pehmed, kuid mitte pudrused.

Lase jahtuda.

Haki soolakurgid, redised, keedumunad ja ürdid.

Sega suures kausis supipõhi võimalikult külma petiga ning maitsesta.

Tõsta supp väiksematesse kausikestesse ning lisa hakitud kurgid, redised, keedumuna ja ürdid.

Sarnased retseptid

Tomatisupp

40min • Lihtne

Kapsasupp

45min • Keskmine