Pardifilee pohlasinepi, laabijuustu ja sinepivõrsetega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Pardifilee pohlasinepi, laabijuustu ja sinepivõrsetega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Part

  • Pardi rinnafilee
     2 tk
  • Äädikas (30%)
     3 tl
  • Petersell
     1 punt (-i)
  • Sool
     2 g
  • Suhkur
     2 g
  • Õli
     4 g

Pohlasinep

  • Pohlamoos
     2 tl
  • Dijoni sinep
     2 tl

Serveerimiseks

  • Redis
     50 g
  • Laabijuust
     
  • Ciabatta
     
  • Petersell
     
  • Sinepivõrsed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuigi pardilihast sõna-sõnalist rostbiifi ega carpaccio’t ei saa, võib sellest siiski nende moodi mõnusa eelroa teha. Selleks hoia fileed marinaadis ja prae vaid niipalju, et nahk krõbedaks läheks. Jahtunud liha lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri pidulauale – selle uue maitsega saad sõpru üllatada!

Marinaad: Haki petersell ja sega kokku õli, suhkur, sool, äädikas ja petersell

Lõika filee nahale sisse triibud, et marinaad saaks imenduda

Lase lihal kuni ööpäev marineerida

Prae pardinahk kuival pannil madalal temperatuuril krõbedaks

Keera lihatükk ümber ja prae veel veidi, aga nii, et liha ei jõuaks seest küpseda

Võta pannilt ja tõsta niikauaks sügavkülma kuni valmistad sinepi. Külmas liha taheneb ja seda on parem lõigata

Sinep: Sega kokku moos ja sinep

Vajaduse korral maitsesta soolaga

Serveerimine: Tõsta liha külmast ja lõika sellest imeõhukesed viilud

Lisa pohlasinep, tõmba laabijuustust mõni viil ning viiluta redis

Rösti ciabatta pannil või sees krõbedaks ja serveeri lihaviilude kõrvale

Kaunista peterselli ja sinepivõrsetega

Sarnased retseptid