Koostisosad
Part
-
Pardi rinnafilee2 tk
-
Äädikas (30%)3 tl
-
Petersell1 punt (-i)
-
Sool2 g
-
Suhkur2 g
-
Õli4 g
Pohlasinep
-
Pohlamoos2 tl
-
Dijoni sinep2 tl
Serveerimiseks
-
Redis50 g
-
Laabijuust
-
Ciabatta
-
Petersell
-
Sinepivõrsed
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuigi pardilihast sõna-sõnalist rostbiifi ega carpaccio’t ei saa, võib sellest siiski nende moodi mõnusa eelroa teha. Selleks hoia fileed marinaadis ja prae vaid niipalju, et nahk krõbedaks läheks. Jahtunud liha lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri pidulauale – selle uue maitsega saad sõpru üllatada!
Marinaad: Haki petersell ja sega kokku õli, suhkur, sool, äädikas ja petersell
Lõika filee nahale sisse triibud, et marinaad saaks imenduda
Lase lihal kuni ööpäev marineerida
Prae pardinahk kuival pannil madalal temperatuuril krõbedaks
Keera lihatükk ümber ja prae veel veidi, aga nii, et liha ei jõuaks seest küpseda
Võta pannilt ja tõsta niikauaks sügavkülma kuni valmistad sinepi. Külmas liha taheneb ja seda on parem lõigata
Sinep: Sega kokku moos ja sinep
Vajaduse korral maitsesta soolaga
Serveerimine: Tõsta liha külmast ja lõika sellest imeõhukesed viilud
Lisa pohlasinep, tõmba laabijuustust mõni viil ning viiluta redis
Rösti ciabatta pannil või sees krõbedaks ja serveeri lihaviilude kõrvale
Kaunista peterselli ja sinepivõrsetega