Maapähkli-kreemkastmes nuudliroog

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Koostisosad

  • Maapähklivõi
     3 g
  • Tahiini-nuudlikaste
     3 spl
  • Sojakaste
     1 spl
  • Riisiäädikas
     1 spl
  • Seesamiõli
     1 spl
  • Suhkur
     1 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Ingver
     1 tl
  • Munanuudlid
     1 pakk (-i)

Garneeringuks

  • Kurk
      viilud
  • Murulauk
     
  • Redis
      viilud
  • Rapsiõli
     
  • Tšillihelbed
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

“Ausa kokashow” autor Alex Aus pani kokku kõigest 15 minutiga valmiva aasiapärase nuudliroa, millele annab maitset kreemine ja mõnus maapähklikaste. Soovi korral saad roale lisada ka pisut vürtsi, et oma organismi seespidiselt soojendada.

Suurepärane roog argiõhtuteks, mil ei ole soovi toiduvalmistamisele palju aega kulutada.

Soovi korral valmista ette tšilliõli – vala tšillihelvestele peale kuum õli ning jäta seisma.

Riivi küüslauk ja ingver kaussi. Vala peale seesamiõli ning kõik kastmed – riisiäädikas, sojakaste, tahiini, maapähklivõi ja soovi korral MSG.

Vala peale seesamiõli ning kõik kastmed – riisiäädikas, sojakaste, tahiini, maapähklivõi ja soovi korral MSG.
Lisa maitseained.
Sega hoolikalt kuni tekib paks maapähklikreem.
Pane nuudlid keema.
Samal ajal, mil nuudlid keevad, viiluta kurk ja redis ning haki roheline sibul.

Tõsta kulbitäis pastakeeduvett maapähklikreemile.

Sega kuni kreem muutub siidiseks kastmeks.
Kurna nuudlid.
Tõsta kausi põhja maapähklikaste, tilguta soovi korral juurde tšilliõli.
Tõsta kastme peale nuudlid.
Garneeri kurgi, redise ja rohelise sibulaga.

Sarnased retseptid

Magusad mandlid

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Praetud riis seentega

40min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine