Õuna chutney / Õunatšatni
-
Küpsetusaeg: 1h 40min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Suured rohelised õunad2 tk
-
Sibul1 tk
-
Õunaäädikas50 ml
-
Pruun suhkur50 ml
-
Riivitud apelsinikoor
-
Riivitud värske ingver
-
Jahvatatud kaneel0.5 tls
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Õuna chutney on imeline segu magususest, vürtsikusest ja kergest hapukusest. See päritolult India köögist inspireeritud lisand sobib suurepäraselt juustuvaagnale, grillitud liha kõrvale või lihtsalt värske leivaga nautimiseks. Mahlased õunad, soojendavad vürtsid ja kergelt tsitruseline nüanss loovad mõnusa maitsekoosluse.
Valmista ette koostisosad: Koori ja tükelda õunad, haki sibul ning riivi apelsinikoor ja ingver.
Sega potis: Tõsta potti õunad ja sibul ning lisa õunaäädikas, pruun suhkur, apelsinikoor, ingver ja kaneel.
Keeda: Kuumuta segu keemiseni, seejärel alanda kuumust ja keeda vaiksel tulel umbes 40 minutit, aeg-ajalt segades.
Säilita: Tõsta valmis chutney puhtasse purki ja säilita jahedas.