Õuna chutney / Õunatšatni

  • Küpsetusaeg: 1h 40min
  • Lihtne
Õuna chutney / Õunatšatni

Koostisosad

  • Suured rohelised õunad
     2 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Õunaäädikas
     50 ml
  • Pruun suhkur
     50 ml
  • Riivitud apelsinikoor
     
  • Riivitud värske ingver
     
  • Jahvatatud kaneel
     0.5 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Õuna chutney on imeline segu magususest, vürtsikusest ja kergest hapukusest. See päritolult India köögist inspireeritud lisand sobib suurepäraselt juustuvaagnale, grillitud liha kõrvale või lihtsalt värske leivaga nautimiseks. Mahlased õunad, soojendavad vürtsid ja kergelt tsitruseline nüanss loovad mõnusa maitsekoosluse.

Valmista ette koostisosad: Koori ja tükelda õunad, haki sibul ning riivi apelsinikoor ja ingver.

Sega potis: Tõsta potti õunad ja sibul ning lisa õunaäädikas, pruun suhkur, apelsinikoor, ingver ja kaneel.

Keeda: Kuumuta segu keemiseni, seejärel alanda kuumust ja keeda vaiksel tulel umbes 40 minutit, aeg-ajalt segades.

Säilita: Tõsta valmis chutney puhtasse purki ja säilita jahedas.

Sarnased retseptid

Õunakaste

2h • Lihtne

Tomatid želees

1h • Lihtne

Pizza wrap

25min • Lihtne

Võilaud

30min • Lihtne