Läätsehautis kookospiimaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Läätsehautis kookospiimaga

Koostisosad

  • Riis
     4 tk
  • Kollane sibul
     1 tk
  • Õli
     1 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Karri
     1 tl
  • Tomatipüree
     2 spl
  • Kookospiim
     400 ml
  • Vesi
     5 dl
  • Köögiviljapuljong
     1 tk
  • Punased läätsed
     2 dl
  • Kaste Sambal Oelek
     1 tl
  • Kirsstomat
     250 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Koriander
     1 peotäis (-t)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kreemjas ja rammus läätsehautis on õhtuti hea sõber. Hautisele annavad maitset küüslauk, karri ja Sambal Oelek ning see on valmistatud kookospiimaga, et toit oleks eriti kreemjas. Serveeri riisi ja poolitatud kirsstomatitega ning puista üle värske koriandriga.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Koori ja haki sibul. Prae potis õlis. Pressi sisse küüslauk ning lisa karri ja tomatipüree ning prae veel paar minutit.

Lisa kookospiim, vesi, murendatud puljongikuubik, läätsed ja Sambal Oelek. Keeda umbes 10 minutit või vastavalt läätsede pakendil olevale õpetusele.

Poolita tomatid ja lisa hautisesse keemise lõpus või lisa need hiljem lihtsalt toidu kõrvale. Maitsesta soovikohaselt soola ja pipraga.

Serveeri hautist riisi ja tomatitega ning puista koriandriga üle.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne