Kukeseenesupp

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Kukeseenesupp

Koostisosad

  • Kukeseened
     3.5 dl
  • Või Rimi
     2 g
  • Jahu
     2 g
  • Aedviljapuljong
     1 l
  • Tomatipüree
     1 g
  • Juust Roquefort
     1 spl
  • Köögikoor
     1 dl
  • Sidrunimahl
     1 tl
  • Petersell
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas leidsid metsast palju kukeseeni? Siis saad perele valmistada seda imelist kukeseenesuppi. Seenesupile annab kreemisust ja rammusust tomatipüree, koore ja Roqueforti juust, mille segad supi sisse enne hakitud peterselliga serveerimist.

Aja rasvaine kastrulis kuumaks. Pane sisse puhastatud ja tükkideks lõigatud seened ja lase mõni minut praadida. Puista peale jahu ja sega hästi. Lahjenda vähehaaval puljongiga.

Maitsesta tomatipüree ja Roqueforti juustuga. Lase ca 5 minutit keeda.

Lisa koor ja sidrunimahl. Maitse ja puista üle peterselliga. Koore võib asendada Prantsuse hapukoorega (crème fraiche).

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine

Hernesupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne

Spargel munaga

20min • Lihtne