Kukeseenesupp

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Kukeseenesupp

Koostisosad

  • Kukeseened
     3.5 dl
  • Või Rimi
     2 g
  • Jahu
     2 g
  • Aedviljapuljong
     1 l
  • Tomatipüree
     1 g
  • Juust Roquefort
     1 spl
  • Köögikoor
     1 dl
  • Sidrunimahl
     1 tl
  • Petersell
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas leidsid metsast palju kukeseeni? Siis saad perele valmistada seda imelist kukeseenesuppi. Seenesupile annab kreemisust ja rammusust tomatipüree, koore ja Roqueforti juust, mille segad supi sisse enne hakitud peterselliga serveerimist.

Aja rasvaine kastrulis kuumaks. Pane sisse puhastatud ja tükkideks lõigatud seened ja lase mõni minut praadida. Puista peale jahu ja sega hästi. Lahjenda vähehaaval puljongiga.

Maitsesta tomatipüree ja Roqueforti juustuga. Lase ca 5 minutit keeda.

Lisa koor ja sidrunimahl. Maitse ja puista üle peterselliga. Koore võib asendada Prantsuse hapukoorega (crème fraiche).

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine

Tomatisupp

40min • Lihtne

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Kanasupp

1h 30min • Lihtne