Kukeseenesupp

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Kukeseenesupp

Koostisosad

  • Kukeseened
     3.5 dl
  • Või Rimi
     2 spl
  • Jahu
     2 spl
  • Aedviljapuljong
     1 l
  • Tomatipüree
     1 spl
  • Juust Roquefort
     1 spl
  • Köögikoor
     1 dl
  • Sidrunimahl
     1 tls
  • Petersell
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas leidsid metsast palju kukeseeni? Siis saad perele valmistada seda imelist kukeseenesuppi. Seenesupile annab kreemisust ja rammusust tomatipüree, koore ja Roqueforti juust, mille segad supi sisse enne hakitud peterselliga serveerimist.

Aja rasvaine kastrulis kuumaks. Pane sisse puhastatud ja tükkideks lõigatud seened ja lase mõni minut praadida. Puista peale jahu ja sega hästi. Lahjenda vähehaaval puljongiga.

Maitsesta tomatipüree ja Roqueforti juustuga. Lase ca 5 minutit keeda.

Lisa koor ja sidrunimahl. Maitse ja puista üle peterselliga. Koore võib asendada Prantsuse hapukoorega (crème fraiche).

Sarnased retseptid

Jõu-kauss

45min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Meloni gaspacho

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja