Kõrvitsasupp

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Kõrvitsasupp
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kõrvitsapüree
     200 ml
  • Punased läätsed I love Eco
     100 g
  • Puljong
     500 ml
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Ingver
      maitse järgi
  • Kookosõli
      kuumutamiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kiire ning lihtne kõrvitsasupp ootab Sind ja Su peret. Puhasta ning tükelda esmalt ingver, küüslauk ning tšilli ja kuumuta neid tasasel tulel. Seejärel lisa läätsed, kõrvitsapüree ning puljong ja lase supil keema tõusta.

Pane tähele, kui kasutad juba valmispuljongit, siis pole vaja supile enam soole juurde lisada. Kui aga kasutad magedat isekeedetud puljongit, siis tuleb vastavalt maitseeelistustele supile soola juurde lisada.

Puhasta ja haki peeneks nii ingver, kurkum, küüslauk kui ka tšilli.

Aja kokkuhoiu mõttes võid kõik peenestada ka kannmikseris või sauseguriga – mida väiksemad tükid, seda parem.

Kuumuta maitsevilju potipõhjas kookosõli sees tasasel tulel umbes 5 minutit.

Lisa läätsed, kõrvitsapüree ja puljong.

Lase supihakatisel keema tõusta ning keeda keskmisel tulel 15–20 minutit, kuni läätsed on pehmed ja peaaegu pudrused.

Vajadusel lisa soola.

Sarnased retseptid

Printsesside marjasalat

30min • Lihtne

Jõu-kauss

45min • Keskmine

Bataadimündid

30min • Lihtne