Kõrvitsanuudlid

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Kõrvitsanuudlid

Koostisosad

  • Muskaatkõrvits
     1 kg
  • Õli
     3 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Enamik veidi tahkemaid köögivilju sobib suurepäraselt „roheliste“ nuudlite valmistamiseks. Nüüd on käes keegelkõrvitsa kord. Rösti kõrvitsanuudlid ja sega salatisse – või paku kõrvalroana linnuliha, kala, liha või taimse toidu kõrvale.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Koori kõrvits, poolita ning eemalda südamik. Lõika pikuti pikad kangid ja pane need köögiviljadele mõeldud spagetimasinasse.

Pane spagetid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda peale õli. Lisa soola ja pipart.

Pane ahju keskele siinile umbes 10 minutiks.

Sega kõrvitsanuudlid salatisse või söö kõrvalroana.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne