Kodus valmistatud tomatikaste

  • Küpsetusaeg: 1h 25min
  • Lihtne
Kodus valmistatud tomatikaste

Koostisosad

  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Tomat
     400 g
  • Sool
     1 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tõeliselt hea kreemja ja rikkaliku koduse tomatikastme valmistamiseks kulub veidi aega, kuid vaja läheb ainult nelja koostisosa: küüslauku, terveid konserveeritud tomateid, õli ja soola. Lisa soola vastavalt maitsele ning sul on olemas ideaalne baaskaste paljude erinevate pastaroogade jaoks.

Prae küüslauguküüned oliiviõlis keskmisel kuumusel, kuni need saavad kuldpruuni värvuse.

Lisa konserveeritud tomatid ja keeda kaane all madalal kuumusel u 1 tund. Sega aeg-ajalt. Tomatikaste on siis valmis, kui sellel on kreemjas konsistents. Lisa soola.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Kartulirösti

30min • Lihtne
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba leivapäts

1h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba mitmeviljaleib

1h 30min • Keskmine