Kartuli-gnocchi lehtkapsapestoga

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Kartuli-gnocchi lehtkapsapestoga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kartuli-gnocchi

  • Kartul
     700 g
  • Tofu
     200 g
  • Jahu
     300 g
  • Murulauk
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Oliiviõli
      segamiseks

Lehtkapsapesto

  • Lehtkapsas
     250 g
  • Basiilik
     150 g
  • Seedermänniseemned
     100 g
  • Oliiviõli külmpressitud
     10 ml
  • Sidrun
     1 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Kaste

  • Taimne koor
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Traditsioonilisi kartuliklimpe ehk gnocchi’t pakub Lucca uuel moel, puhtakujulise taimetoiduna. Tavapäraselt hoiab kartulitainast koos muna, Lucca gnocchi-tainas on selle asemel kasutatud tofut ning kastme valmistamiseks taimset koort.

Keeda kartulid koorega pehmeks, jahuta, koori ja tambi pudruks.

Lisa tofu, hakitud murulauk, 200 g jahu ning sool ja sega ühtlaseks tainaks.

Vooli tainast 2–3 cm läbimõõduga köis ja lõika sellest noaga 2 cm pikkused tükid. Et need üksteise külge ei kleepuks, sega need järjest õrnalt jahuga läbi.

Pane gnocchi’d keevasse vette ja keeda 2–3 minutit, kuni need tõusevad pinnale. Jahuta jäävannis kiirelt maha ning sega kokku oliiviõliga.

Pesto valmistamiseks keeda lehtkapsast 2–3 minutit, jahuta ja nõruta. Purusta see kannmikseris koos basiiliku, seedermänniseemnete ja oliiviõliga.

Maitsesta soola, musta pipra ja sidrunimahlaga.

Lase taimsel koorel keema tõusta, lisa lehtkapsapesto ja gnocchi’d. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine