Kanahautis safrani ja suhkruhernestega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Kanahautis safrani ja suhkruhernestega

Koostisosad

  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Kanafilee
     500 g
  • Õli
     2 spl
  • Vahukoor
     200 ml
  • Kanapuljong
     2 ml
  • Safran
     0.05 g
  • Maisitärklis
     2 tl
  • Sool
     
  • Must pipar
     
  • Kirsstomat
     250 g
  • Suhkruhernes
     150 g
  • Petersell
     1 punt (-i)

Serveerimiseks

  • Riis
     
  • Salat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jõulude ajal on kana söömine muutumas üha populaarsemaks. Sellest safraniga kanahautisest on kiiresti saamas uus jõululemmik nii väikestele kui ka suurtele. Suhkruherned, tomatid ja petersell aitavad safraniga kanahautisele veelgi värvi lisada.
Koori ja viiluta sibul ning küüslauk.

Lõika kana viiludeks ning pruunista kana, sibul ja küüslauk pannil õlis. Pane kana, sibul ja küüslauk potti.

Lisa koor, kanapuljong ja safrani potti ning aja koostisained keema. Lase umbes 5 minutit haududa.

Sega maisitärklis vähese veega kokku ja vala saadud segu potti. Maitsesta soola ja pipraga.

Poolita tomatid. Lisa suhkruherned ja tomatid potti ning kuumuta keemiseni.
Haki peterselli jämedalt ja puista toidule.
Serveerimiseks: serveeri hautist riisi ja salatiga.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne