Kaheksajalg sooja kartulisalatiga

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine
Kaheksajalg sooja kartulisalatiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kaheksajalg

  • Kaheksajalg
     1.5 kg
  • Sibul
     200 g
  • Porgand
     300 g
  • Fenkol
     100 g
  • Porrulauk
     200 g

Kartulisalat

  • Kartul
     600 g
  • Sibul punane
     200 g
  • Kapparid
     150 g
  • Lehtpetersell
     50 g
  • Või Rimi
     10 g
  • Sriracha kaste
     20 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Musta pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kaheksajalg kõigepealt kupatatakse, siis hautatakse köögiviljaleemes pehmeks ja lõpuks lisatakse soojale kartuli-sibulasalatile. Kaheksajalast peetakse söödavaiks vaid kombitsaid. Pea maitseb küll enam-vähem samamoodi nagu kombitsad, kuid see arvatakse koguvat endasse kahjulikke aineid ning jäetakse seepärast söömata.

Aja suures potis keema 5 liitrit vett. Hoia kaheksajalga keevas vees 15 sekundit, seejärel tõsta veest umbes 15 sekundiks välja. Tee nii 6–8 korda.

Pane kaheksajalg sõelale nõrguma ja jahtuma, seejärel eralda kombitsad peast.

Lõika sibul, porgand, fenkol ja porru suuremateks tükkideks.

Kuumuta pott tulikuumaks, lisa tükeldatud köögiviljad ja rösti 2–3 minutit.

Lisa kaheksajala kombitsad, vala peale 2 liitrit vett ja hauta madalal tulel umbes 40 minutit, kuni need on pehmed. Tõsta välja, nõruta ja eemalda kombitsate tagaosalt nahk (iminapad jäävad alles).

Keeda koorega kartulid poolpehmeks, lõika ratasteks ja rösti pannil kuldpruuniks. Eelista mandelkartulit.

Lisa viilutatud punane sibul ning kapparid ja kuumuta 1–2 minutit. Lisa kaheksajala kombitsad ning kuumuta madalal tulel, kuni kaheksajalg on soe.

Lisa või, Sriracha kaste ja petersell, vajaduse korral maitsesta soola ja musta pipraga.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne