Suitsutatud lõhe-pärg

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Suitsutatud lõhe-pärg

Koostisosad

  • Pärmitaigen
     800 g
  • Toorjuust
     350 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Väike punt tilli
     
  • Värskelt jahvatatud pipar
     
  • Rimi suitsutatud lõhefilee
     400 g
  • Muna
     1 tk
  • Seesamiseemned
     1 spl
  • Sool
     1 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Suitsutatud lõhe-pärg on pidulik, kuid lihtsasti valmiv küpsetis, mis ühendab pehme pärmitaina, kreemja toorjuustutäidise ja mahedalt suitsuse lõhe. Sidruni värskus ja tilli aroom annavad sellele soojale, kuldsele pärjale eriliselt peene maitse, tehes sellest täiusliku roa nii pidulauale kui ka argipäeva hellituseks.

Rulli pärmitainas õhukeseks kihiks.

Sega toorjuust peeneks hakitud tilliga.

Riivi ühe sidruni koor ja lisa see toorjuustule.

Maitsesta toorjuustusegu pipraga.

Määri toorjuustusegu tainale.

Aseta peale viilutatud suitsulõhe.

Rulli tainas kokku ja lõika pikuti pooleks.

Punu tainast palmik ja vormi sellest pärg.

Klopi lahti muna ja pintselda munaseguga pärg.

Puista peale seesamiseemned ja soola.

Küpseta eelsoojendatud ahjus, 190 kraadi juures 45 minutit.

Sarnased retseptid

Mõnus talvejook

10min • Lihtne

Kookose lumememmed

40min • Keskmine

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine