Hiinapärane sealihahautis apelsini ja jõhvikatega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Hiinapärane sealihahautis apelsini ja jõhvikatega

Koostisosad

  • Seesamiõli
     1.5 spl
  • Sealiha
     450 g
  • Apelsin
     2 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Kanapuljong
     300 ml
  • Pruun suhkur
     1 g
  • Sojakaste
     2 spl
  • Õunaäädikas
     1 spl
  • Sambal oelek kaste
     2 tl
  • Jõhvikad
     60 g
  • Riis
     600 g
  • Sibulapealsed
      Maitse järgi
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumuta ahi 180 kraadini

Pese ja tükelda apelsin

Võta sügav pann ja aja keskmisel kuumusel koos õliga kuumaks

Maitsesta sealiha soolaga ja tõsta pannile

Prae liha 5 minutit mõlemalt poolt

Tükelda sibul kuubikuteks ja tõsta samuti pannile

Pruunista paar minutit

Lisa peenestatud küüslauk ja prae segades veel umbes minut

Lisa tükeldatud apelsin, kanapuljong, sojakaste, õunaäädikas, sambal oelek’i kaste ja pruun suhkur

Sega hoolikalt, kata pann kaanega ja aseta praeahju

1 tund, lisa siis hautisesse jõhvikad, sega läbi ning hauta veel kümmekond minutit

Serveeri hautist koos keedetud kuuma riisiga, puista peale hakitud sibulapealseid

Sarnased retseptid

Tänavakoka grillburger

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja