Hiinapärane sealihahautis apelsini ja jõhvikatega
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine

Koostisosad
-
Seesamiõli1.5 spl
-
Sealiha450 g
-
Apelsin2 tk
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk5 küüs (-nt)
-
Kanapuljong300 ml
-
Pruun suhkur1 g
-
Sojakaste2 spl
-
Õunaäädikas1 spl
-
Sambal oelek kaste2 tl
-
Jõhvikad60 g
-
Riis600 g
-
SibulapealsedMaitse järgi
-
Sool
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuumuta ahi 180 kraadini
Pese ja tükelda apelsin
Võta sügav pann ja aja keskmisel kuumusel koos õliga kuumaks
Maitsesta sealiha soolaga ja tõsta pannile
Prae liha 5 minutit mõlemalt poolt
Tükelda sibul kuubikuteks ja tõsta samuti pannile
Pruunista paar minutit
Lisa peenestatud küüslauk ja prae segades veel umbes minut
Lisa tükeldatud apelsin, kanapuljong, sojakaste, õunaäädikas, sambal oelek’i kaste ja pruun suhkur
Sega hoolikalt, kata pann kaanega ja aseta praeahju
1 tund, lisa siis hautisesse jõhvikad, sega läbi ning hauta veel kümmekond minutit
Serveeri hautist koos keedetud kuuma riisiga, puista peale hakitud sibulapealseid