Hiinapärane sealihahautis apelsini ja jõhvikatega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Hiinapärane sealihahautis apelsini ja jõhvikatega

Koostisosad

  • Seesamiõli
     1.5 spl
  • Sealiha
     450 g
  • Apelsin
     2 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Kanapuljong
     300 ml
  • Pruun suhkur
     1 g
  • Sojakaste
     2 spl
  • Õunaäädikas
     1 spl
  • Sambal oelek kaste
     2 tl
  • Jõhvikad
     60 g
  • Riis
     600 g
  • Sibulapealsed
      Maitse järgi
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumuta ahi 180 kraadini
Pese ja tükelda apelsin
Võta sügav pann ja aja keskmisel kuumusel koos õliga kuumaks
Maitsesta sealiha soolaga ja tõsta pannile
Prae liha 5 minutit mõlemalt poolt
Tükelda sibul kuubikuteks ja tõsta samuti pannile
Pruunista paar minutit
Lisa peenestatud küüslauk ja prae segades veel umbes minut
Lisa tükeldatud apelsin, kanapuljong, sojakaste, õunaäädikas, sambal oelek’i kaste ja pruun suhkur
Sega hoolikalt, kata pann kaanega ja aseta praeahju
1 tund, lisa siis hautisesse jõhvikad, sega läbi ning hauta veel kümmekond minutit
Serveeri hautist koos keedetud kuuma riisiga, puista peale hakitud sibulapealseid

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine