Grill-lõhe köögiviljade, pruuni riisi nuudlite ja tahiini-laimi kastmega

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Grill-lõhe köögiviljade, pruuni riisi nuudlite ja tahiini-laimi kastmega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Salat

  • Spargel
     1 peotäis (-t)
  • Redis
     1 peotäis (-t)
  • Kurk
     1 peotäis (-t)
  • Avokaado
     1 tk
  • Koriander
     1 peotäis (-t)
  • Merevetika snäkk
     1 peotäis (-t)
  • Porgand
     1 peotäis (-t)
  • Sidrun
     0.25 tk
  • Pruuni riisi nuudlid
     
  • Lõhe
     
  • Rõstitud seesamiseemned
      maitse järgi
  • Külmpress oliiviõli
     

Kaste

  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Tahiini
     8 tl
  • Laimi mahl
      maitse järgi
  • Soe vesi
     3 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tahiini kaste: purusta küüslauguküüned uhmris näpuotsatäie soolaga. Kui on täielikult purustatud, lisa 8 teelusikatäit tahiinit ning sega uuesti. Seejärel lisa 3 laimi mahl ning sega esialgu rahulikult ja aeglaselt kuniks kõik on segunenud ning kaste pole enam tükkis. Lisa sooja vett vastavalt konsistentsi soovile. Lõpuks lisa pipart, vajadusel veel soola ning sega.

Haki sparglid (grillitud või värske) kaheks või kolmeks ning aseta kõrvale. Võta tavaline koorija ning tõmba kurgist ja porgandist pikad ribad. Seejärel haki redised ja viiluta pool avokaadot, teine pool jäta alles.

Aseta taldrikule üks portsjon pruuni riisi nuudleid ning sinna kõrvale tükk lõhe. Ümber nende aseta sparglid, porgand ja kurk, avokaado, redised ja koriander ning sidrunisektorid. Aseta teine pool avokaadot samuti taldrikule, auguga osa ülespoole ning kalla sinna veidi tahini kastet. Puista peale veidi röstitud seesamiseemneid ning külmpressitud oliiviõli. 

Lisa nüüd einele koriandrilehed, purusta näppude vahel merevetika krõpsud ka lisa sidruni sektorid. 

Sarnased retseptid