Gluteenivaba nuudliwok köögiviljade ja kanaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Gluteenivaba nuudliwok köögiviljade ja kanaga
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Nuudlid

  • Riisinuudlid või oanuudlid
     200 g

Kaste

  • Austrikaste
     3 spl
  • Madala soolasisaldusega gluteenivaba sojakaste
     1
  • Kalakaste
     2 tls
  • Kookossuhkur
     2 tls
  • Vesi
     2 spl
  • Tai punane karripasta
     1 tls

Köögiviljad

  • Seesamiõli
     2 spl
  • Shalott sibul
     2 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Kanahakkliha või tofu
     300 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Ingver
     0.5 tls
  • Suvikõrvits
     1 tk
  • Roheline paprika
     1 tk
  • Roheline sibul
     2 vart
  • Kirsstomatid
     1 peotäis (-t)
  • Tai või tavaline basiilik
     20 g
  • Tšillihelbed
     1 näpuotsatäis
  • Jahvatatud pipar
     1 näpuotsatäis
  • Laim
     2 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsev ja lihtne gluteenivaba retsept, mis meenutab wokinuudleid Aasia tänavatelt! Kes ütles, et tänavatoit on ebatervislik? Selles retseptis on esindatud suures osakaalus nii erinevad köögiviljad kui ka piisavas koguses valku.

*Tee suurem kogus siis saad järgmine päev lõunaks süüa!

Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Sega kokku kastme koostisosad.
Pese ja haki kõik köögiviljad: shalott sibul, porgand, suvikõrvits, roheline paprika ja kirsstomatid.
Kuumuta wokpann ja lisa esimeseks 1 sp seesamiõli, hakitud shalott sibul ja peenikeseks lõigatud porgand. Woki neid 2 minutit.
Seejärel lisa 1 sp seesamiõli, kanahakkliha ja värskelt jahvatatud must pipar.
Järgmiseks pressitud küüslauk ja riivitud ingverijuur, sega 10 sekundit.
Nüüd lisa ülejäänud köögiviljad: hakitud paprika, suvikõrvits, tomat, hakitud rohelise sibula valged osad ja voki kõike segades 2 min.
Lisa valmis nuudlid ja kaste. Sega kõike ja kuumuta kuni kanahakkliha on valmis. Võta kuumuselt ja sega juurde hakitud basiilik ja ülejäänud hakitud roheline sibul. Lisa juurde tšillihelbeid kui soovid teravamat elamust.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Nuudliroog sealihaga

30min • Lihtne