Caponata

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Caponata
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Baklažaan
     500 g
  • Tomat
     300 g
  • Suvikõrvits
     200 g
  • Varsseller
     2 tk
  • Paprika
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Tšillipipar
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Rohelised oliivid
     70 g
  • Kapparid
     2 g
  • Passata
     1 dl
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Petersell
     3 g
  • Seedermänniseemned
     20 g
  • Veini äädikas
     3 spl
  • Sool
     
  • Suhkur
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sitsiilia kuulus köögiviljahautis säilib purgis suletuna nädala, kuid see saab juba nädala jooksul otsa! Maitsev kohe pärast valmimist, kuid päeva-paari pärast veel parem. Kogusest valmib liiter. Söö niisama otse purgist, paku (röst)saiakattena või lisandina kana, lõhe, veise- või lambaliha juurde.

Lõika baklažaan paari sentimeetri suurusteks kuubikuteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Lisa paar supilusikatäit õli, veidi soola ning sega läbi
Poolita paprika pikkupidi, eemalda seemned ja varreosa ning pane koos baklažaaniga 30 minutiks 200-kraadisesse ahju küpsema
Kui küpsemisaja lõpuni on jäänud 10 minutit, lisa tükeldatud tomatid

Samal ajal kui köögiviljad ahjus küpsevad, haki punane sibul, küüslauk, tšilli ja seller ning kuumuta segades keskmisel tulel ülejäänud õli sees 5–7 minutit või kuni köögiviljad on pehmed

Kui ahjuköögiviljad on küpsenud, eemalda paprikalt nahk ja tükelda viljaliha
Lisa köögiviljad pannile või kalla kõik paraja suurusega potti ning lisa suvikõrvits, tomati-passata, tükeldatud oliivid, kapparid ja pune ning lase vaiksel tulel umbes 10 minutit podiseda
Maitsesta segu soola, suhkru ja äädikaga, lisa petersell ja seedermänniseemned

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja