Boerenkool Stamppot

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Lihtne
Boerenkool Stamppot
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kartul
     8 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Loorberileht
     1 tk
  • Vesi
     0.5 l
  • Lehtkapsas
     500 g
  • Grillvorst
     500 g
  • Või
     100 g
  • Pipar
     0.25 tl
  • Muskaatpähkel
     0.25 tl
  • Sool
     1 tl
  • Sinep
      Serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hollandi traditsioonilist mugavusrooga boerenkool'i on lihtne valmistada ja see võiks sobida ka meie maitsega, sest kartul, kapsas, sibul ja sealiha on meiegi põlised lemmikud.

Koori kartulid ja lõika need pooleks või veerandiks

Lisa viilutatud suurem sibul, loorberileht ja ribadeks lõigatud lehtkapsas

Kõige lihtsam on seda teha nii, et pressid pihutäie lehti palliks, lõikad ribadeks, need omakord väiksemateks tükkideks

Lõika vorst 5–7 cm pikkusteks juppideks, pane ka need potti. Kasuta meelepärast tugevama maitsega prae- või grillvorsti

Vala peale niipalju vett, et see kataks kõik koostisosad
Keeda umbes 25 minutit ehk kuni kartul on pehme ja kurna
Tõsta vorstitükid potist välja ja hoia soojas
Võta välja loorberileht ning kurna ülejäänud sisu

Lisa kartulile-kapsale või, riivitud muskaatpähkel, sool-pipar ning töötle köögiviljapressiga pudruks. See ei pea jääme väga ühtlane

Lisa niipalju keeduvett või (kuuma) piima, et puder tuleks paraja konsistentsiga

Lauale serveerides tõsta puder taldrikule ja säti vorstijupid selle peale. Hollandlased tõstavad mõnikord selle kõige peale veel pirnikompoti paar viilu ja valavad pudrule ka natuke kompotivedelikku, kuid meie võiksime piirduda törtsu sinepiga taldrikuserval

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine