Koostisosad
-
Kartul8 tk
-
Sibul1 tk
-
Loorberileht1 tk
-
Vesi0.5 l
-
Lehtkapsas500 g
-
Grillvorst500 g
-
Või100 g
-
Pipar0.25 tl
-
Muskaatpähkel0.25 tl
-
Sool1 tl
-
SinepServeerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hollandi traditsioonilist mugavusrooga boerenkool'i on lihtne valmistada ja see võiks sobida ka meie maitsega, sest kartul, kapsas, sibul ja sealiha on meiegi põlised lemmikud.
Koori kartulid ja lõika need pooleks või veerandiks
Lisa viilutatud suurem sibul, loorberileht ja ribadeks lõigatud lehtkapsas
Kõige lihtsam on seda teha nii, et pressid pihutäie lehti palliks, lõikad ribadeks, need omakord väiksemateks tükkideks
Lõika vorst 5–7 cm pikkusteks juppideks, pane ka need potti. Kasuta meelepärast tugevama maitsega prae- või grillvorsti
Vala peale niipalju vett, et see kataks kõik koostisosad
Keeda umbes 25 minutit ehk kuni kartul on pehme ja kurna
Tõsta vorstitükid potist välja ja hoia soojas
Võta välja loorberileht ning kurna ülejäänud sisu
Lisa kartulile-kapsale või, riivitud muskaatpähkel, sool-pipar ning töötle köögiviljapressiga pudruks. See ei pea jääme väga ühtlane
Lisa niipalju keeduvett või (kuuma) piima, et puder tuleks paraja konsistentsiga
Lauale serveerides tõsta puder taldrikule ja säti vorstijupid selle peale. Hollandlased tõstavad mõnikord selle kõige peale veel pirnikompoti paar viilu ja valavad pudrule ka natuke kompotivedelikku, kuid meie võiksime piirduda törtsu sinepiga taldrikuserval