Bataadi, spinati ja kikerherne karri kookospiimaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Bataadi, spinati ja kikerherne karri kookospiimaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kookosõli
     2 spl
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2.5 küüs (-nt)
  • Ingver
      maitse järgi
  • Vürtsköömned
     1 tls
  • Jahvatatud kurkum
     1 tls
  • Koriander
     1 tls
  • Tšillihelbed
     0.5 tls
  • Bataat
     1 tk
  • Kikerherned
     400 g
  • Purustatud tomatid
     390 g
  • Kookospiim Thai Choice
     400 g
  • Beebispinat
     100 g
  • Kalakaste
      maitse järgi
  • Laimimahl
      maitse järgi
  • Mesi
     1 tls
  • Riis
      serveerimiseks
  • Koriander
      maitse järgi
  • Kookoslaastud
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See mõnusalt külluslik ja vürtsikas karri on tõeline mugavusroog, mis valmib vaid veidi rohkem kui poole tunniga ning pakub samas kõhtu nurruma panevalt maitsvat elamust. Niisugune roog sobib veganitele, kuid samas võiksid seda proovida kõik, kellele meeldivad soojendavad karrid. Nagu karriroogadele omane, muutub see seistes ainult mõnusamaks, sest eri maitsed segunevad omavahel.

Haki sibul, küüslauguküüned ja ingver. Kuumuta pannil kookosõli keskmisel kuumusel.

Lisa sibul ja hauta vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning prae vaiksel kuumusel veel mõni minut. Lisa vürtsköömned, kurkum, koriander ja tšillihelbed ning kuumuta läbi, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks.

Tõsta pannile tükeldatud bataat, kurnatud kikerherned, purustatud tomatid ja kookospiim. Hauta paarkümmend minutit vaiksel kuumusel, kuni bataat on pehme. Lisa karrile spinat ja lase sel pehmeneda.

Maitsesta karriroog kalakastme, laimimahla ja tibakese mee või suhkruga endale sobivaks.

Serveerides lisa värsket koriandrit ja kookoslaaste ning juurde paku aurutatud riisi.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Vege goreng tofuga

45min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid