Aurutatud kala ingveriga

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine
Aurutatud kala ingveriga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kuldmerikoger
     500 g
  • Ingver
      3 cm
  • Šalottsibul
     1 tk
  • Sojakaste
     2 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Õli
      Praadimiseks
  • Idud
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpsetuspaberis aurutatud kala jääb mõnusalt mahlane ja kergelt ingverimaitseline. Krõbedad sibulad võid ka ära jätta, kuid nende valmistamine on imelihtne ning roog saab nõnda veidi krõmpsuvat täiendust.

Puhasta kalad, eemalda soomused ja lõpused. Maitsesta kergelt soolaga, paiguta kõhuõõnde õhukeselt viilutatud ingver ja kummalegi kalale viil sibulat.

Tee kraani all kaks küpsetuspaberilehte märjaks ning mässi kumbki kala eraldi paberisse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, seejärel lase paberis veel 5 minutit seista.

Kala peaks noaga katsudes jääma pehme, mahlane ja kenasti luudelt eralduma.

Kuumuta pannil õlis järele jäänud sibularõngad paari minuti jooksul kuldpruuniks, maitsesta kergelt soolaga.

Serveerimisel tõsta kalale sojakaste, sibulad ja idud (võimalusel eelista küüslauguidu). Hästi sobivad kala juurde ka sojakastmega rooskapsad.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Demo retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid
Katri Merisalu
Katri retseptid

Spagetid tuunikalaga

20min • Lihtne