Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga
-
Küpsetusaeg: 1h 55min
-
Keskmine
Koostisosad
Ahjupraad
-
Peet500 g
-
Loorberileht4 tk
-
Tüümiani oks6 tk
-
Oliivõli4 spl
-
Põdra antrekoot1.3 kg
-
Kadakamari4 tk
-
Mugulsibul12 tk
-
Taluvõi50 g
-
Portvein250 ml
-
Porgand400 g
-
Kartul400 g
Kaste
-
Tüümiani oks3 tk
-
Kadakamari4 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Punasesõstra/mustasõstra želee2 tl
-
Puljong veiseliha500 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See on Linnamäe Lihatööstuse retsept ning et saada veel autentsem kogemus, kasuta retseptis ka nende põdraliha.
Eelkuumuta ahi 200C
Peedid: Koori ja lõika peedid sektoriteks
Maitsesta peedisektorid tüümiani, loorberi ning oliivõliga
Rösti ca 35 minutit kuni peedid on pehmed
Tõsta ahju temperatuuri 220C-ni
Võta peedid ahjuplaadilt
Ahjupraad: Maitsesta liha tüümiani ja kadakamarjadega
Kuumuta pliidil õli ja pruunista lihatükki koos sibulasektoritega igast küljest kuldpruuniks
Aseta kooritud ja parajaks suuruseks lõigatud köögiviljad ahjuplaadi põhja ning selle peale liha
Määri liha pehme võiga, raputa peale järelejäänud tüümian ja kalla üle portveiniga
Aseta 20 minutiks ahju küpsema
Võta ahjuplaat välja, niisuta liha plaadiloleva kastmega ning vähenda ahju kuumust 160C-ni
Lase lihal madalal kuumusel küpseda 10 min 500g kohta
Võta ahjust ning pane 20 minutiks fooliumi alla puhkama
Tõsta köögiviljad kaussi ja kraabi plaadipõhi lahti
Kaste: Kuumuta pliidil sibul, küüslauk ja tüümian
Lisa želee, veisepuljong ning kõik ahjuplaadil olevad lihamahlad
Lase madalal kuumusel ca 10 min podiseda
Kurna kaste katmenõusse
Serveeri ning soovi korral paku kõrvale punast veini
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.