Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga

  • Küpsetusaeg: 1h 55min
  • Keskmine
Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga

Koostisosad

Ahjupraad

  • Peet
     500 g
  • Loorberileht
     4 tk
  • Tüümiani oks
     6 tk
  • Oliivõli
     4 spl
  • Põdra antrekoot
     1.3 kg
  • Kadakamari
     4 tk
  • Mugulsibul
     12 tk
  • Taluvõi
     50 g
  • Portvein
     250 ml
  • Porgand
     400 g
  • Kartul
     400 g

Kaste

  • Tüümiani oks
     3 tk
  • Kadakamari
     4 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Punasesõstra/mustasõstra želee
     2 tl
  • Puljong veiseliha
     500 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See on Linnamäe Lihatööstuse retsept ning et saada veel autentsem kogemus, kasuta retseptis ka nende põdraliha. 

Eelkuumuta ahi 200C

Peedid: Koori ja lõika peedid sektoriteks

Maitsesta peedisektorid tüümiani, loorberi ning oliivõliga

Rösti ca 35 minutit kuni peedid on pehmed

Tõsta ahju temperatuuri 220C-ni

Võta peedid ahjuplaadilt

Ahjupraad: Maitsesta liha tüümiani ja kadakamarjadega

Kuumuta pliidil õli ja pruunista lihatükki koos sibulasektoritega igast küljest kuldpruuniks

Aseta kooritud ja parajaks suuruseks lõigatud köögiviljad ahjuplaadi põhja ning selle peale liha

Määri liha pehme võiga, raputa peale järelejäänud tüümian ja kalla üle portveiniga
Aseta 20 minutiks ahju küpsema

Võta ahjuplaat välja, niisuta liha plaadiloleva kastmega ning vähenda ahju kuumust 160C-ni

Lase lihal madalal kuumusel küpseda 10 min 500g kohta

Võta ahjust ning pane 20 minutiks fooliumi alla puhkama

Tõsta köögiviljad kaussi ja kraabi plaadipõhi lahti

Kaste: Kuumuta pliidil sibul, küüslauk ja tüümian

Lisa želee, veisepuljong ning kõik ahjuplaadil olevad lihamahlad

Lase madalal kuumusel ca 10 min podiseda

Kurna kaste katmenõusse
Serveeri ning soovi korral paku kõrvale punast veini

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine