Ahju unustatud pardikoivad

  • Küpsetusaeg: 3h 40min
  • Lihtne
Ahju unustatud pardikoivad
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Pardikoib
     2 tk
  • Kaalikas
     4 tk
  • Porgand
     4 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Köömned
     1 tls
  • Tüümian
     1 peotäis (-t)
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Meresool
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsva pardikoiva küpsetamine ei pea olema keeruline! Koori ning haki juurviljad, maitsesta part ning aseta kõik koostisosad korraga ahju. Pardikoivad on küpsed, kui liha juba kahvlit nähes alla annab ja luudelt langeb. Kui armastad krõbedat nahka, võid pärast roa valmimist selle veel ilma kaaneta mõne minuti grillelemendi all üle küpsetada.

Koori juurviljad.

Lõika porgandid pooleks, kaalikad-naerid neljaks.

Patsuta pardikoivad köögipaberiga liigsest niiskusest kuivaks ning hõõru mõlemalt poolt soola ja pipraga.

Aseta kaanega ahjunõu põhja juurviljad ja küüslauguküüned, maitsesta vähese soolaga.

Lisa juurviljadele tüümianioksad ja köömned ning aseta kõige peale pardikoivad, nahapool üleval.

Küpseta madalal kuumusel (umbes 140 kraadi) 2–2,5 tundi.

Sarnased retseptid

Igavese talve kanakarri

30min • Lihtne

Jõu-kauss

45min • Keskmine