Kala võib küpsetada mitmet moodi - suitsutatuna, õrnalt keedetult ehk pošeerituna, madalal temperatuuril õlis küpsetatuna ehk confit’ina, praetuna, grillituna ja küpsetatuna. Grillimine on nendest valikutest kõige lihtsam. Grillides valmib kala kiiresti ning säilitab kalale omase maitse. Tihti võib kala grillile kinni jääda või hoopis laguneda. Anname nippe, kuidas seda vältida:
- Soola kala enne grillimist. Väikseid kalu soola umbes 10 minutit ja suuri fileesid 30-60 minutit enne grillimist. Enne grillile asetamist pühi suurem osa soola maha
- Tervena on hea grillida rasvasemaid kalu, nt lõhe, forell, karpkala, siig, heeringas ja rääbis või valge kala
- Väikeseid kalu on lihtsam grillida grillimisplaadil
- Et kala ei laguneks, pööra seda vaid vajadusel ja/või kasuta grillvardaid. Kergestilagunevat kalafileed grilli metallresti vahel - kergem on keerata. Kahepoolset grillresti kasutades ära suru resti kinni, nii võib kala resti külge kleepuda ja kala kuivaks jääda.
- Fooliumi sees koos kalaga grilli ka juurvilju, et saada värvilisemat ja tervislikumat einet. Koos küpsetades lisandub kalale mõnus maitse.