0

Grillimise põhitõed

  • Süüta grill 30 minutit varem - Süüta söegrill pool tundi enne grillima hakkamist. Hallid söed on valmisoleku märk!
  • Maitsesta erinevalt - Kuiv maitseainesegu tuleb enne grillimist toitu sisse hõõruda. Glasuur pintseldatakse grillimise ajal või lõpus mõlema külje peale. Marineerimisel aseta liha marinaadi vähemalt 1–2 tundi enne grillimist, soovitatavalt veelgi varem. 
  • Ära täida kogu grilli söega - Jäta vabaks pisut pinda, kuhu võid asetada valminud liha, vorstid, kanaliha ja köögiviljad. Kui soovid saada kaudset kuumust suuremate lihatükkide jaoks, süüta ainult pool grilli.
  • Kasuta küpsetustermomeetrit - Oluline on teada, et igal lihal on erinev sisetemperatuur, mil liha hakkab küpsema.
  • Ära kõrveta - Pööra grillitavat toitu aeg-ajalt, et see ei kõrbeks. 
  • Grilltoidu suitsumaitse - Kui söed on valmis põlenud, aseta neile kasepilpaid ja hoia grillil kaas peal. Hästi sobivad ka kirsi- või õunapuuoksad.

Minu konto

Kohaletoomine
0 EUR