Kiluvõileivad
Vabariigi aastapäeva lauale sobivad suurepäraselt eestlaste poolt armastatud kiluvõileivad. Tegemist on lihtsa ja soolase vahepalaga, mida peaks iga eestlane vähemalt korra proovima.
Vaata retseptiLeivasuupisted kuumsuitsulõhe vahuga
Kreemine kuumsuitsulõhe vaht on saanud siidisust toorjuustust ja vahukoorest. Selline õhuline vormistus muudab suitsulõhe tõeliseks piduroaks. Säti kreem krõbedaks röstitud mustale leivale ning naudi tuttavlikke ja samas täiuslikke maitsekooslusi.
Vaata retseptiTatrapliinid
Vabariigi aastapäeva pidulauale tervislikud ja kohevad tatrapliinid.
Hele-Mai Alamaa ehk Metsaköök julgustab kõiki pidupäeval metsas kokkama. Hea nipp on teha pliinitaigen kodus pudelisse valmis - pudelist on lõkke ääres imemõnus pannile tainast kallata. Ole ettevaatlik, siin küll ei ole pärmi aga küpsetuspulber ikka kergitab. Pudelit täis ära vala ja kotti pista ta püstiasendis.
Elagu Eesti!
Kamavaht vaarika toormoosi ja kamašokolaadiga
Lihtne magustoit toormoosi ja kamaga, mida kiiresti valmistada.
Vaata õpetust videost või loe retsepti>
Jahu-Jaani leib
Kivikülas, Haapsalu külje all, asub Lauri-Jaani talu, mis loodi juba 20. sajandi algul, mil rannikuäärse majapidamisena põhiliselt merd künti ja kalaga kaubeldi. Sealstel põldudel on nad juba 30 aastat vilja kasvatanud ning täna jahvatavad sellest ka traditsioonilise kiviveski abil jahu, täpsemalt Jahu-Jaani jahu! Proovi Jahu-Jaani jahusid ning valmista nendest näiteks maitsev leib!
Vaata retsepti