Veisekael tumedas õlles

  • Küpsetusaeg: 2h 15min
  • Keskmine
Veisekael tumedas õlles
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Veiseliha
     600 g
  • Tume õlu
     5 dl
  • Kaalikas
     200 g
  • Odrakruup
     50 g
  • Sibulad
     2 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      pruunistamiseks
  • Jahu
      paneerimiseks
  • Looberileht
     2 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Roog, mis kindlasti pakub söögilauas kõneainet. Selle valmistamine võtab küll aega, kuid maitseelamus on seda väärt. Tea, et roog on valmis alles siis, kui liha on pehme ja maitsev!

Kui kasutad ahju, siis lülita see 180 ºC peale soojenema.

Lõika liha 2-3 cm kuubikuteks.  Koori, tükelda sibul ja kaalikas. Maitsesta veiselihakuubikud soola ja pipraga ning paneeri jahus (eelista täistera jahu).

Pane paksupõhjaline haudepott keskmisele kuumusele. Lisa oliiviõli, pruunista liha. 5 minuti pärast lisa kaalikad ja sibul ning loorberilehed. Prae umbes 10 minutit.

Kalla potti õlu, sega korralikult läbi. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta tasakesi pliidi peal või ahjus umbes 2 tundi. Umbes pool tundi enne hautamise lõppu võta potilt kaas.

Roog on valmis, kui liha on pehme ja maitsev. Enne serveerimist eemalda loorberilehed, vajadusel lisa veel soola-pipart.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Böff a la TarTar

40min • Keeruline

Veise sisefilee steik

50min • Keskmine

Veiseliha pasta

30min • Keskmine