Vardakotlet veiselihast metsapesto ja tomati-rabarberi chutneyga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine

Koostisosad
Veiseliha kotlett
-
Veise hakkliha500 g
-
Küüslauk25 g
-
Shalottsibul100 g
-
Petersell25 g
-
Koriander25 g
-
Küüslaugu pekk60 g
-
Sriracha ehk kukeketšupmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Metsapesto
-
Metsikud ürdid ja taimed.100 g
-
Kooritud päevalilleseemned35 g
-
Oliiviõli20 ml
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Pipar1 näpuotsatäis
-
Laimmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Taju restorani peakokk Ranno Paukson ja GOSPA peakokk Kairi Saar soovitavad valmistada veiselihast kotlette, mida varda otsas lõkke kohal grillida. Vardakotleti kõrvale sobib hästi tomati-rabarberi chutney ja oma lemmiksaiale katteks määritud isevalmistatud metsapesto.
Valmista kotletid
Pane veiseliha segamiskaussi. Haki köögiviljad ja ürdid hästi peeneks ja lisa lihale.
Sega ja klopi lihamass hästi läbi, et hakkaks siduma.
Vormi hakkmass varda või pulga otsa piklikuks ning õhukeseks vorstikeseks ja aseta grilli kohale küpsema.
Kui vardakotlet on valmis, määri leivale metsapestot, aseta sellele kotlet, lisa soovikorral maitsestamata jogurtit, koriandrit, tomati-rabarberi chutney’t ja tšillikastet.
Valmista metsapesto.
Pruunista päevalilleseemned kergelt. Pane kõik komponendid uhmrisse ja hõõru ürdid peeneks, kuni tekib pesto tekstuur.