Vardakotlet veiselihast metsapesto ja tomati-rabarberi chutneyga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Vardakotlet veiselihast metsapesto ja tomati-rabarberi chutneyga

Koostisosad

Veiseliha kotlett

  • Veise hakkliha
     500 g
  • Küüslauk
     25 g
  • Shalottsibul
     100 g
  • Petersell
     25 g
  • Koriander
     25 g
  • Küüslaugu pekk
     60 g
  • Sriracha ehk kukeketšup
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Metsapesto

  • Metsikud ürdid ja taimed.
     100 g
  • Kooritud päevalilleseemned
     35 g
  • Oliiviõli
     20 ml
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Pipar
     1 näpuotsatäis
  • Laim
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Taju restorani peakokk Ranno Paukson ja GOSPA peakokk Kairi Saar soovitavad valmistada veiselihast kotlette, mida varda otsas lõkke kohal grillida. Vardakotleti kõrvale sobib hästi tomati-rabarberi chutney ja oma lemmiksaiale katteks määritud isevalmistatud metsapesto.

Tomati-rabarberi chutney retsept

Valmista kotletid
Pane veiseliha segamiskaussi. Haki köögiviljad ja ürdid hästi peeneks ja lisa lihale.
Sega ja klopi lihamass hästi läbi, et hakkaks siduma.
Vormi hakkmass varda või pulga otsa piklikuks ning õhukeseks vorstikeseks ja aseta grilli kohale küpsema.
Kui vardakotlet on valmis, määri leivale metsapestot, aseta sellele kotlet, lisa soovikorral maitsestamata jogurtit, koriandrit, tomati-rabarberi chutney’t ja tšillikastet.
Valmista metsapesto.

Pruunista päevalilleseemned kergelt. Pane kõik komponendid uhmrisse ja hõõru ürdid peeneks, kuni tekib pesto tekstuur.

Kui vardakotlet on valmis, määri leivale metsapestot, aseta sellele kotlet, lisa soovikorral maitsestamata jogurtit, koriandrit, tomati-rabarberi chutney’t ja tšillikastet.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine