Grillitud kapsas ja tomati-rabarberi chutney

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Koostisosad

Kapsas

  • Varajane kapsas
     400 g
  • Suhkur
     50 g
  • Sool
     10 g
  • Valge veiniäädikas
     40 ml
  • Või
     20 g
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
      maitse järgi
  • Suhkur
      maitse järgi

Tomati-rabarberi chutney

  • Kirsstomatid
     200 g
  • Petersell
     10 g
  • Koriander
     10 g
  • Rabarber
     80 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Karulauk
      maitse järgi
  • Küüslauk
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Taju restorani peakokk Ranno Paukson ja GOSPA peakokk Kairi Saar soovitavad grillida varajast kapsast ning valmistada grillitud tomatist ja rabarberist chutney. See suvine roog on mõnus lisand liha ja kala kõrvale või nautimiseks niisama. 

Valmista kapsas.
Lõika kapsast meelepärased tükid aga jäta keskosa ehk juure osa külge, see hoiab kapsast koos.

Koori küüslauk ja haki või pressi peeneks. Hõõru küüslauk kapsasse. Lisa ka osa soola kogusest juurde.

Grilli kapsad tugeva lõõmaga nii, et välisküljed hakkavad mustaks minema. Eemalda grillilt ja lisa kuumale kapsale või. Peale ka valge veini äädikas, soola ja suhkrut.

Valmista tomati-rabarberi chutney.
Pista tomatid vardasse ja aseta otse grillile. Keera neid pidevalt ja jälgi, kui nad hakkavad pehmeks ja lõhki minema, siis on valmis.
Eemalda grillilt ja aseta segamiskaussi.
Koori rabarber ja haki tükkideks, lisa kaussi.
Lase ka ürtidest nuga läbi, aga ära väga peeneks lõika. Lisa soola ja pipart ning sega kõik omavahel läbi.

Sarnased retseptid

Roosa mündi jäätee

30min • Lihtne

Bataadimündid

30min • Lihtne

Tuunikalaga riisipallid

40min • Keskmine

Jõu-kauss

45min • Keskmine