Koostisosad
-
Seakarree kondiga1 kg
-
Kartul500 g
-
Küüslauk8 küüs (-nt)
-
Porgand2 tk
-
Sibul2 tk
-
Seller3 vart
-
Mesi3 spl
-
Sinep2 spl
-
Rosmariin3-4 oksa
-
Sool1 maitse järgi
-
Pipar1 maitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tähista vabariigi aastapäeva uhke ahjupraega. Parima tulemuse saavutamiseks varu liha küpsetamiseks 4h aega.
Lisa peolauale ka eestlaste poolt armastatud kiluvõileivad. Võileibade retsepti leiad siit >
Lõika seakarreele pekipoolele ruudustik, et maitsestuks liha paremini ja sügavamalt.
Vala liha peale mesi,sinep, sool ja pipar ning hõõru ühtlaselt sisse. Kui maitsed on hõõrutud suru ruudustiku vahele paar viilutatud küüslaugu küünt ja rosmariini oksasid.
Seejärel aseta liha haudepotti, juurde lisa hakitud köögiviljad, kartul ja ülejäänud küüslauk ja rosmariini oksad.
Kata liha ¾ ulatuses veega ja vala juurde ka pestud kartulid. Sulge kaanega ja pane ahju küpsema 160 kraadi ja kuni 4tundi.
Vahetevahel vaata liha ja vajadusel kasta leemega pealt, et ei küpseks liiga kuivaks.Liha on valmis kui ta mureneb kahvliga kergesti tõmmates.
Ideaalse kuldpruuni tulemuse saavutamiseks küpseta viimased 20min ilma kaaneta.